HJK taisteli hyvin, mutta Liverpool osoitti kuuluvansa eri tasolle ja iski Olympiastadionilla pelatussa ystävyysottelussa 2-0-voittolukemat. Joukkueet pelasivat vahvoilla kokoonpanoilla ja Liverpoolilla oli jopa 8-9 miestä avauksessa, jotka avaavat Valioliigankin ensi viikolla. HJK:lla ykkösavauksen pelaajia oli kuutisen kappaletta.

Kamppailun molemmat osumat nähtiin toisella jaksolla. 73 minuutilla vaihdosta kentälle hetki aiemmin tehottoman Danny Ingsin tilalle otettu Divock Origi latasi pallon läheltä maalin kattoon James Milnerin ovelasta ohjauksesta.

Tästä vain neljä minuuttia myöhemmin syntyi ratkaisuosuma, kun Philippe Coutinho ampui kimmokkeen kautta 2-0-maalin. Tilanne lähti käyntiin Adam Lallanan lyhyestä kulmasta Coutinholle, joka käytti palloa välillä Milnerillä ennen ratkaisuaan.

HJK teki toisella jaksolla tukuttain vaihtoja ja ilme siten ottelun lopussa jäi sekavaksi. Joukkueet aloittivat ottelut vahvoilla kokoonpanoilla ja maaliton avausjakso kertoi HJK:n perustason olevan hyvää kansainvälistä tasoa. Ainoa miinus tuli avausjaksolla muutamista pahoista virheistä, joihin ei ole esim. tulevissa tärkeissä europeleissä varaa.

HJK jatkaa europelejään ensi keskiviikkona vieraissa kazakstanilaista FC Astanaa vastaan. Otteluun lähdetään Helsingin 0-0-tulos pohjalla. Voittaja pelaa tulevana syksynä vähintään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja saa mahdollisuuden kamppailla Mestarien liigan lohkopaikasta.

Kandji näytti tarpeellisuutensa

HJK sai peluuttaa tässä ottelussa tuoreita miehiä Macoumba Kandjia ja Juhani Ojalaa, jotka saavat virallisiin peleihin edustusoikeuden vasta 6. elokuuta eivätkä ole auttamassa HJK:ta ensi viikon euro-ottelussa.

Avauksessa pelannut Kandji etenkin näytti pystyvänsä tuomaan HJK:lle tärkeää kykyä pitää palloa ylhäällä, mikä vähentää altavastaajana pelatessa painetta omassa päässä. Mies on ollut pelaamatta pitkään ja tämä näkyi osin otteissa, mutta kaikkiaan esitys oli lupaava jatkoa ajatellen. Ojala piipahti kentällä lopussa ja HJK saa hänestä vahvan tekijän syksyksi Valtteri Morenin siirtyessä Belgiaan.