Rovaniemen Palloseura otti hetkeksi haltuunsa Veikkausliigan kärkisijan, kun pohjoisen ylpeys johti Tomas Hradeckyn kaukolaukauksella Helsingissä HIFK:ta 1-0.

Mutta niin vain Stadin tähtirinnat tulivat lopussa tasoihin, kuten niin usein tällä kaudella kotikentällään. Ville Salmikiven maalillaan viimeistelemän tasurin arvoa nosti se, että Jukka Halme lensi ulos jo 20 minuutin jälkeen.

– Jouduimme pelaamaan tänään 70 minuuttia vajaalla. Ensimmäisellä puoliajalla olimme todella huonoja, mutta toisella jaksolla paransimme. Puolustimme tiiviisti. Tämä oli ehkä kauden paras ottelu puolustussuuntaan koko joukkueelta, HIFK:n puolustuslinjassa täydet 90 minuuttia pelannut Tuomas Aho totesi joukkueensa verkkosivuilla.

HIFK kohtaa maanantaina Stadin kauden kolmannessa liigaderbyssä HJK:n. Halmeen lisäksi ottelusta on sivussa Fredrik Lassas, jonka varoitustili täyttyi RoPS-ottelun lisäajalla.

HJK pysyi tasapelin myötä liigakärjessä yhden pisteen erolla rovaniemeläisiin. Klubi on pelannut kaksi ottelua vähemmän. HIFK taas ei vielä voi olla täysin varma sarjapaikastaan.