Sveitsiläisseura FC Zürich esitteli perjantaina lehdistötilaisuudessa uuden päävalmentajansa Sami Hyypiän, joka teki seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen, missä on optio kolmannesta vuodesta.

Hyypiä ottaa seurassa komennon 31. elokuuta ja apuvalmentajina ovat seurassa jo kirjoilla olevat Massimo Rizzo, Alex Kern ja Christian Bösch.

FC Zürich sijoitti viime kaudella kolmanneksi Sveitsin pääsarjassa. Joukkuetta kaksi edellistä kautta luotsannut Urs Meier erotettiin elokuun alussa heikon kauden alun vuoksi. Seura aloitti heikosti kotimaassa ja putosi jatkosta Eurooppa-liigan karsinnassa. Zürich on kerännyt nyt viidestä ottelusta vain viisi pistettä ja joukkue on jo kymmenen pisteen päässä Sveitsin liigaa johtavasta FC Baselista.

Paikallinen lehdistö kertoi jo aiemmin viikolla suomalaisen olevan seuran ensisijainen vaihtoehto ja nyt Hyypiä pääsee palaamaan taas valmentajan hommiin.

Hyypiä luotsasi viimeksi Englannin kakkostason Brightonia kaudella 2014-2015, mutta hän erosi heikkojen esitysten vuoksi jo ennen viime joulua.

Saksasta myös hyviä näyttöjä

Hänellä on aiempaa päävalmentajakokemusta myös Saksasta Bayer Leverkusenista, missä hän päätti pelaajauransa ja toimi myös apuvalmentajana. Juuri Saksan kokemuksien on katsottu auttavan myös Sveitsissä.

Hyypiä sai hyvää tulosta aikaa Leverkusenissa, kun hän yllättäen nousi Sascha Lewandowskin kanssa vastuuseen edellisen päävalmentajan erottua keväällä 2012.

Ensimmäinen täysi kausi 2012-2013 Leverkusenissa toi upeasti sarjan kolmannen sijan ja paikan Mestarien liigassa. Seuraavan kauden alku oli vahva, mutta ja Hyypiä sai seurasta lähtöpassit huhtikuussa 2014 pitkän vaisun jakson jälkeen. Joukkue oli 12 edellisestä ottelustaan voittanut tuolloin vain yhden.

Englannissa Hyypiä ei missään vaiheessa saanut Brightonin peliä uomiinsa ja lähtö vain puolen vuoden jälkeen ei ollut yllätys.

Zürichissa on aiemminkin ollut suomalaisväriä, kun Hannu Tihinen edusti seuraa aikoinaan.

FC Zürich

@fc_zuerich
Sami Hyypiä wird neuer Cheftrainer beim FC Zürich: fcz.ch/de/profis/news… #fcz #fczuerich