FC Barcelona ei onnistunut viime kaudella kertaakaan voittamaan Malagaa. Kaikki muut joukkueet Barca onnistuikin kukistamaan.

Liiga-avauksessaan katalonialaisseura saa taas uuden mahdollisuuden.

Joukkueiden viimeisin keskinäinen kohtaaminen päättyi Malagan hyväksi, kun helmikuussa Malaga haki Camp Noulta yllätysvoiton. Sattumaa pisteet eivät silti olleet, sillä jo vuosi sitten syyskuussa ryhmät taistelivat maalittoman tasapelin liigassa.

Malaga on yksinkertaisesti hankala vastus Barcalle, ja sen myöntää myös luotsi Luis Enrique. Se, ettei Barca onnistunut voittamaan Malagaa viime vuonna, on merkityksellinen asia molemmille joukoille.

– Totta kai se on. Ja vaikka heiltä on vaihtunut pari pelaajaa, on heillä sama valmentaja edelleen. Se tulee olemaan vaikea ja mielenkiintoinen haaste meille. Pidän siitä, että juuri Malaga tulee meille ensimmäiseksi vieraaksemme liigassa. Katsotaan olemmeko kehittyneet yhtään viime näkemän, Enrique sanaili AS-lehden mukaan.

Palaako Neymar?

Barcalla on ollut loukkaantumishuolia, ja esimerkiksi Neymar on ollut sivussa. Voi olla, että brassi nähdään jo kehissä lauantaina.

– Hänen tilanteensa näyttää erittäin hyvältä nyt, ja hän on melkeinpä täysin kuntoutunut, Enrique sanoi muistutellen kuitenkin vielä pelaajan heikosta pelikunnosta.

Illalla myös Real Madridin ottelut jatkuvat pelillä Betisiä vastaan. Avausmatsissa valkopaidat jäivät maalittomaan tasuriin Sporting Gijonin kanssa.

Mestaruusspekulaatiot käyvät jo kuumana, kun jokaisen pelin merkitystä arvioidaan suurennuslasin kanssa.

– Olen hyvin iloinen heidän (Sporting) puolestaan, mutta olisin suosinut heidän voittoaan. Jos kuitenkin alamme vetää johtopäätöksiä Barcasta ja Madridista ensimmäisen pelin jälkeen, sitten voimme yhtä hyvin mennä kotiin, Enrique hauskuutti.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.30.