Ykkösessä nousutaistelua ajatellen nähtiin keskiviikkona iso peli, kun sarjanelonen PK-35 Vantaa matkasi viidentenä olevan AC Oulun vieraaksi.

Ennen kamppailua joukkueiden ero oli neljä pistettä. Sitä AC Oulu kuroi kunnolla kiinni, kun se vei kamppailun nimiinsä lukemin 3-2.

Yli 2000 päisen yleisön edessä maalinteon avasi ensimmäisellä puoliajalla Antti Uimaniemi. Vierailijat tasoihin nosti Masar Ömer 50 minuutin kohdalla, mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä Dritan Stafsula vei AC Oulun jälleen johtoon.

Toni Tahvanaisen komea läpiajomaali 75 minuutilla jäi lopulta voittomaaliksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ömer kavensi vielä puskumaalilla, mutta tasoihin PK-35 ei enää noussut.

– Hävittiin kauden tärkein peli, Ömer tiivisti suoranaisesti.

Tätä myöten nousu taistelu sen kuin tiivistyi, sillä nyt viidentenä oleva AC Oulu on viiden pisteen päässä sarjakärjestä PS Kemistä.

– Ollaan aidosti tässä nousukamppailussa mukana. Ainahan sitä kuulee, että saa siitä puhua, mutta kyllä varmasti nyt kaikki näkivät sen, että aika tosissaan tässä ollaan. Oli hieno peli, PK on loistava joukkue, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen hehkutti.

Viime aikoina hieman vaikeuksien keskellä purjehtinut PK-35 on hävinnyt nyt kolme peliä putkeen. Paniikkia ei kuitenkaan ole ilmassa.

– Meillä oli nytkin viisi tärkeää pelaajaa poissa. Se tuntuisi ihan varmasti jokaisella joukkueella, niin AC Oulullakin. Mutta tässä on vielä 24 pistettä saavutettavana ja kun saadaan vähän noita ukkoja taas mukaan, niin eiköhän se tästä. Ihan hyvä, että AC Oulu tulee sähläämään mukaan tuohon taistoon ja jännä nähdä, että mitä jatkossa tapahtuu, PK-35:n valmentaja Ilir Zeneli mietiskeli.

– Jokaiselle joukkueelle tulee tilanteita, että on useampi avauksen pelaaja poissa, niitä on ollut meilläkin melkein koko ajan sellaiset 3-5 sivussa. Nyt ei ole, niin pystytään ihan oikeasti haastamaan näitä kärkijoukkueita ja voittamaan niitä. Meillä on peli vähemmän pelattuna kuin PK:lla ja pinna jäljessä, niin ei tämä nyt ihan huono tilanne ole, Ojanen puolestaan heitti AC Oulun puolelta.

Fiilis ja ilmapiiri kovasti nousua tavoittelevan AC Oulun riveissä onkin tällä hetkellä erittäin hyvä.

– Joukkue joka voittaa enemmän kuin häviää, niin yleensä sillä on aika hyvä meininki päälle. Sitä vain jatketaan ja jalostetaan. Yhdeksän peliä taitaa olla jäljellä ja saadaan kaikki kärkijoukkueet vielä tänne Ouluun. On toki pahoja vierasotteluita putoamista vastaan taistelevia joukkueita vastaan, mutta kyllä todella mielenkiintoista tästä tulee. On ylipäätänsä mahtava harjoitella, kun pojat ovat innolla mukana ja ovat terveitä. Alkaa olla runsauden pulaa siitä, että ketä otetaan kentälle, Ojanen kävi läpi ja jatkoi:

– Olemme pelanneet itsemme hienoon tilanteeseen ja tästä nautitaan. Mutta varmasti TPS-peli puolentoista viikon päästä on taas sellainen peli mikä pitää voittaa, Ojanen päätti.

TPS on sarjassa tällä hetkellä toisena. Perässä tulee vielä JJK ennen PK-35:tä ja AC Oulu.

Lisää Ojasen ja AC Oulun avainpelaajan Matias Ojalan mietteitä muun muassa nousutavoitteisiin liittyen myöhemmin SuomiFutis-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen