Lech Poznanin toppari Paulus Arajuuri on saanut tuulettaa Euroopan kentillä, mutta Puolan liigan väännöissä meno on ollut vaisumpaa.

– Tosi sääli, että niin hienoa menestystä Euroopassa varjostavat huonot pelit liigassa. Emme ole onnistuneet kääntämään pelejä voitoiksi, ja nyt olisi hyvä alkaa pikkuhiljaa voittaa, Arajuuri puntaroi SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Voittoihin olisi tarvetta, sillä Poznan on voittanut vasta yhden kauden seitsemästä liigapelistään. Sarjataulukosta viime kauden mestari löytyy sijalta 14 kaukana kärkiryhmistä.

– Euroopan peleistä on vaikea nauttia, jos liigassa on huono tilanne. Olemme hallitsevia mestareita, ja odotukset ovat korkealla. Totta kai on ollut suuri pettymys, että emme ole aloittaneet paremmin, pari liigapeliä tällä kaudella vyölleen saanut Arajuuri harmittelee.

– Kausi on pitkä, vielä on yli 30 peliä, toppari muistuttaa samaan hengenvetoon.

Arajuuri myöntää, että europelit saattavat sotkea kotoisen liigan menestystä. Kasper Hämäläisen niin ikään edustama Poznan kaatoi Eurooppa-liigan playoffs-vaiheessa Videotonin 4-0-yhteismaalein.

– Eurooppa-pelit ovat niin ainutlaatuinen mahdollisuus, että fokus on ollut vähän siinä ja palautuminen ei ole onnistunut liigapeleihin.

Siitä, että vatsa olisi jotenkin turhan täysi, ei menestyksen pitäisi olla kiinni:

– Ei sitä mitenkään ole selkeästi aistinut. Olemme painottaneet liigan tärkeyttä, mutta jotenkin on käynyt niin, että Eurooppa-pelit ovat onnistuneet paremmin, Arajuuri myöntää.

Huuhkajat uudessa komennossa

Mixu Paatelaisen jälkeen Huuhkajia vetävät syksyn Markku Kanerva apureinaan Jonatan Johansson ja Mika Nurmela. Kolmikon ensitesti on perjantaina vierasottelussa Kreikkaa vastaan jälleen jatkuvissa EM-karsinnoissa.

– Totta kai kaikki valmentajat ovat omia persoonia ja tuovat siten uusia juttuja. Mielestäni uudet valmentajat ovat tulleet tosi hyvin sisään, mutta vaikea lähteä sen tarkemmin analysoimaan, Arajuuri kuvailee uutta kolmikkoa.

Ennen EM-karsintojen alkua tuskin olisi voinut kuvitella, että tässä vaiheessa pelejä Suomi ja Kreikka löytyvät molemmat häntäpäästä. Kreikan kaataminen toisi Huuhkajille valoa syksyn alkavaan pimeyteen.

Mutta miten Kreikka sitten kaadetaan?

– Kyllä se lähtee siitä, että joukkueena pelataan hyvin ja kaikki tietävät roolinsa. Onnistutaan olemaan tiiviinä, ja kun meillä on pallo, ollaan puhuttu mihin isketään. Ollaan tiiviinä ja tehdään joukkueena hyvä suoritus, niin uskon hyvään tulokseen, Arajuuri sanailee luottavaisena.

Kreikka ja Suomi iskevät yhteen perjantaina Karaiskaki Stadiumilla. Lech Poznanin liigapelit sen sijaan jatkuvat reilun viikon päästä lauantaina kotiottelulla Podbeskidzieta vastaan.

Pasi Heikkilä, Ateena