Huuhkajien koko veskarikolmikko on tänä syksynä ollut uusien haasteiden edessä. Lukas Hradecky siirtyi Bundesliigan Frankfurtin, Niki Mäenpää Championshipin Brightoniin ja Jesse Joronen teki juuri lainapestin Stevenageen.

Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi iloitsee troikan tilanteesta.

– Kaikilla on nyt hyvä tilanne. Ensinnäkin olen tosi iloinen Luken puolesta. Olematta yhtään epäkunnioittava Tanskan sarjaa kohtaan, se on kova pohjoismainen sarja, mutta pääseminen yhteen maailman kovimmista liigoista ja suoraan ykkösveskariksi on kova juttu. Toivottavasti Luke kehittyy edelleen ja nousee liigan parhaimmistoon, Niemi toteaa SuomiFutis-sivustolle puhelimitse Kreikasta.

– Ensivaikutelma on aina tosi tärkeä, ja onkin hienoa, että pisteitä on alkanut tulla heti.

– Maisemanvaihto antaa aina motivaatiota, ja myös Niki on nyt aiempaa vaativammissa ympyröissä ja vaativammassa sarjassa. Toivottavasti hänkin kehittyy edelleen ja peliaikaa tulee ykkösjoukkueessa, ”Ana” pohtii.

Joronen on kärsinyt pitkään polvivaivoista.

– Jesse on maalivahdiksi vielä nuori (22), eli toivottavasti hän pelaa tällä kaudella paljon ja pysyy kunnossa.

Miten kolmikko tulee maajoukkueessa toimeen keskenään?

– Tämä on todella helppo porukka tehdä töitä. On mukana huumoria eikä turhaa jännittämistä, mielettömän motivoitunutta porukkaa. Paikkoja vaihtaessa vetävät keskenään high fivet ja muuta.

– Valmentajalle se on älyttömän paljon helpompaa. Olen itse ollut vuosien varrella monenmoisissa kokoonpanoissa, ja jos on jännitteitä ja kilpailutilanteita, joita joku ei osaa käsitellä oikealla tavalla, niin se vaikeuttaa kyllä kaikkien toimintaa.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant