Vaasan Palloseura nousi ensi kertaa sitten huhtikuun lopun pois jumbosijalta torstaisen HIFK-voiton myötä. Helsingissä Juho Mäkelän kahdella ja tuoreen hyökkääjävahvistuksen Andre Clennon maaleilla VPS otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa 3-0-lukemin ja jätti FC KTP:n hännille paremman maalieron turvin.

Veikkausliigan putoamiskamppailussa on tiiveimmin neljä joukkuetta: KTP (26 pistettä), VPS (26 p), Jaro (27 p) ja HIFK:n (29 p). Seuraavina olevat KuPS ja Ilves (34 p) ovat jo suhteellisen turvassa.

VPS ja Jaro ottavat yhteen sunnuntaina ensin mainitun kotikentällä ja panokset ovat normaaliakin hurjemmat kiivassa Pohjanmaan derbyssä. VPS-luotsi Petri Vuorinen lupailee rivien väleistä HIFK-pelin tehoduolle lisää yhteisiä minuutteja.

– Torstaina nähtiin ensimmäistä kertaa Mäkelä-Clennon-pari yhdessä, ja nähdään varmasti jatkossakin. Heidän pelinsä toimi hyvin yhteen ja he olivat vastustajalle selkeä uhka, Vuorinen kertoi VPS:n kotisivuilla.

Clennon debytoi maanantaina vahvasti Inter-tasapelissä ja pelasi täydet minuutit HIFK-pelissäkin hyvin arvosanoin osuen maalin lisäksi puskulla kertaalleen ylärimaan.

– Hän on vahva pelaaja, joka pystyy pitämään pallon omilla ja olemaan vaarallinen boksissa, päävalmentaja kehuu.

Katso tästä Veikkausliigan häntäpään neljän koplan loppuohjelmat.

Sunnuntaina pelataan viiden ottelun kierros klo 16.00 alkaen, minkä Yle näyttää Futiskierros-konseptillaan. Pääotteluna näytetään mestaruustaistelussa olevien HJK:n ja RoPS:n kohtaaminen Helsingistä. Lähetyksessä vieraillaan kuvan keran myös muilla ottelupaikkakunnilla tärkeinä hetkinä.