Huuhkajat käytti perjantaina Kreikka-vieraspelissä ainoan kunnon paikkansa ja otti 1-0-vierasvoiton Joel Pohjanpalon maalilla.

Voitolla Suomi elättelee kuin elätteleekin vielä unelmaansa EM-kisapaikasta, kun lohkosta kaksi parasta etenee suoraan ensi kesän turnaukseen ja lohkokolmonen pääsee jatkokarsintaan.

Jos Suomi kaataa maanantaina Färsaaret nousee joukkue jo kahden pisteen päähän kolmossijalla olevasta Unkarista ja jatkokarsintapaikasta, jos Unkari ei saa pisteitä samaan aikaan omasta pelistään.

Tässä on kuitenkin suuri mutta: Suomen esitys Kreikkaa vastaan ei tulosta lukuun ottamatta ollut oikein millään mittarilla hyvä.

Kreikka hävisi heikon viimeistelynsä vuoksi

Kreikka loi Suomea vastaan tukuttain hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli todella heikkoa. Vaikeat karsinnat näkyi selvänä yliyrittämisenä ratkaisuhetkillä vaikka peli pyöri muuten kohtuullisen hyvin varsinkin ottelun alussa.

Laukaisutilasto meni kreikalle 20-3, mutta kreikkalaisten vedoista peräti 14 suuntautui ohi maalista. Kolme meni maalia kohti ja kolme blokattiin.

Suomen maalilla Lukas Hradeckylle kirjattiin kolme torjuntaa, Kreikan maalivahdille ei yhtään.

Kreikka hallitsi palloa 59-prosenttisesti. Vaarallisia hyökkäyksiä joukkueella oli 43 Suomen kymmentä vastaan.

Suomi teki maalinsa vartti ennen loppua, kun Kreikka ensi kertaa antoi pallonhallintaa hetkeksi suomalaisille. Tilanne oli hyvin rakennettu Suomelta, mutta lopulta pallo pomppi onnekkaasti maalin tehneelle Joel Pohjanpalolle.

Henkilökohtaisissa pelaaja-arvosteluissamme Pohjanpalo oli ainoa kiitettävän arvosana meiltä saanut Huuhkaja. Voi katsoa hänen ja muiden arvosanat tästä perusteluineen.

Niin kuin Suomikin myös Färsaaret onnistui aiemmin karsinnoissa voittamaan Kreikassa. Maanantain ottelu Helsingissä ei ole siis läpihuutojuttu.

Suomi voitti karsintojen avauksessa Färsaaret vieraissa 3-1-lukemin, mutta oli tässäkin ottelussa Huuhkajat oli ensin tappioasemassa.