Huuhkajien pelit jatkuvat uudella valmennuskokoonpanolla – eli luvassa on myös uusia jippoja.

Syksyn Huuhkaja-tiimissä ykkösenä luotsaa Markku Kanerva apureinaan Jonatan Johansson ja Mika Nurmela. Uusi ryhmitys on ehtinyt vetää muutamat treenit ja tuoda jotain uusia pieniä koukkuja Mixu Paatelaisen jälkeiseen aikaan.

– Ihan pelinavaamiseen ja prässäämiseen liittyviä juttuja, puolustaja Valtteri Morén kertoo treenikentän salaisuuksista SuomiFutis-sivustolle.

Jos Suomen tulokset ovat olleet heikkoja kuluvissa karsinnoissa, vielä pahemmin voisi sanoa Kreikasta. Kreikka hamuaa viimeisissä peleissä pois lohkojumbon paikalta.

– Täytyy sanoa, että en edes tiennyt lohkon tilannetta, Morén kummastelee.

Lohkotilanteen ei saa antaa silti hämätä: kovatasoinen joukkue Kreikka sijoituksestaan huolimatta on. Sen tietää yhtä lailla myös Morén.

– Hyvä pelaava ja taitava joukkue. Varmasti se on täällä aika vaarallinen kotonaan. Tiukka matsi tulossa, toppari ennakoi.

Uudet kuviot myös seurajoukkueessa

Morén jätti elokuun alussa HJK:n ja lähti luomaan uutta uraa Belgiaan Waasland-Bevereniin. Parissa ottelussa on jo tullut vastuuta, ja ensivaikutelma uusista ympyröistä on kaikin puolin hyvä.

– Pari viikkoa siinä meni vähän totutteluun ja uusiin kuvioihin, Morén muistelee.

– Tosi hyvät fiilikset ja tosi hyvän kuvan olen saanut seurasta. Pelissä on aika paljon samoja juttuja kuin oli esimerkiksi HJK:ssa.

Mutta erojakin riittää.

Belgian liiga on Morénin mielestä hyökkäysvoittoisempi kuin Pohjoismaissa. Jupiler Pro League on myös tasoltaan askeleen Veikkausliigaa edellä, joten totutteluakin riittää.

– Peli on nopeampaa ja hyökkäysvoittoisempaa. Totta kai myös vastustajat ovat ehkä nopeampia ja taitavampia, Morén kertoo ensihavainnoistaan.

Pasi Heikkilä, Ateena