Joel Pohjanpalo on ottanut ratkaisijan viittaa harteilleen, kun mies on saanut syksyn maaotteluissa aiempaa enemmän luottoa.

Hän teki syyskuussa Kreikka-vieraspelin ainoan maalin päästyään vaihdosta kentälle ja sama temppu onnistui pari päivää myöhemin Olympiastadionilla Färsaaria vastaan niin ikään 1-0-voitossa pelatessaan avauksessa.

Näiden kahden voiton myötä Suomi piti EM-kisaunelmansa elossa. Lohkon päätöspelissä Huuhkajat iskee torstaina ensin Romanian kimppuun vieraissa ja sunnuntaina Olympiastadionilla vastaan asettuu Pohjois-Irlanti.

Romania on lohkon kakkosena ja kiinni toisessa suorassa kisapaikassa. Joukkueen puolustus on ollut äärimmäisen tiivis näissä karsinnoissa.

– He ovat päästäneet vain yhden maalin, mikä taitaa olla vähiten kaikista maista koko karsinnoissa. Edelliset kaksi peliä menivät meiltä niin nappiin kuin voi. Saimme kaksi voittoa ja itsekin pääsin törkkäämään molemmissa peleissä maalin, Pohjanpalo valotti Huuhkaja.tv:ssä odotuksiaan.

Romania on tosiaan päästänyt karsinnoissa vähiten maaleja ja kolme edellistä ottelua heillä on päättynyt 0-0-tuloksiin.

– 1-0-voitto riittää [Romaniasta] ja sitten lähdetään takaisin Suomeen keskittymään Pohjois-Irlanti-peliin. Pelistä vierasyleisön edessä ei tule helppoa, mutta ei ollut helppoa [pelata selkä seinää vasten] Kreikkaa tai Färsaariakaan vastaan. Pidetään oma pää puhtaana ja tehdä paikoista maali niin hyvä tulee, Pohjanpalo päätti.

Suomen lohkon tilanne:

P-Irlanti        8  5  2  1 12- 6 17 
Romania          8  4  4  0  7- 1 16 
Unkari           8  3  4  1  6- 4 13 
Suomi            8  3  1  4  7- 8 10 
Färsaaret        8  2  0  6  5-12  6 
Kreikka          8  0  3  5  2- 8  3

Kaksi ensimmäistä etenee EM-kisoihin ja lohkokolmonen pääsee jatkokarsintaan.