Huuhkajat on pitänyt Romanian niukin naukin kurissa ja nuhteessa ja tilanne Bukarestissa pelattavassa EM-karsintapelissä on 0-0-lukemissa tauolle mentäessä.

Tasapeli pitäisi Suomen toiveita jatkopaikasta elossa, mikäli muut ottelut päättyvät suotuisasti.

Romanialla oli liki puolentusinaa huippupaikkaa hurjan hallinnan tuloksena. Suomikin hätyytteli kertaalleen maalia.

Romanian ensimmäinen läheltä piti -paikka syntyi heti avausminuutilla, kun kulmapotku jatkettiin etutolpalta taakse, mutta Huuhkajien laitapakki Jere Uronen blokkasi Claudiu Keserun puskin liki maaliviivalta.

Romania dominoi ilmatilaa

Suomen pelinrakentelu oli heikkoa ja Romania rikkoi Suomen hyökkäykset järjestäen jo ennen puolta kenttää. Romania oli kahdeksannella minuutilla taas lähellä maalintekoa – jälleen kulmapotkusta. Bogdan Stancun nousi korkeimmalle, mutta Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky torjui puskun upeasti alakulmasta.

Suomellakin oli huippupaikka vartin pelin jälkeen, kun Jere Urosen matalan kulman kohti maalia ohjasi Joel Pohjanpalo, mutta maalivahti torjui juuri ja juuri.

Heti perään Romania hätyytteli taas Suomen maalia, mutta Hradecky venyi hyviin torjuntoihin ensin kovan puskun eteen ja heti perään kulmapotkussa pallon jäätyä pomppimaan maalin edustalle.

Romanian olisi viimeistään pitänyt tehdä maali 35. minuutilla joukkueen sahattua upeasti Suomen puolustuksen kappaleiksi, mutta vapaana keskellä ollut Keseru potki pallosta hutia.

Suomen avauspuoliajan hahmona ollut Hradecky teki puoliajan päätteeksi vielä parikin upeaa venytystä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkajien avauskokoonpano klo 21.45 alkavaan Romania-Suomi -otteluun. #ROUFIN #Huuhkajat #EURO2016