Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja vaihtuu vuodenvaihteessa.

Määräaikaisen valmennusvastuun Mixu Paatelaisen potkujen jälkeen Huuhkajissa ottaneen Markku Kanervan pesti päättyi sunnuntai-iltana Helsingin Olympiastadionilla. Kanerva ei hävinnyt peliäkään neljästä viimeisestä EM-karsintaottelusta, mutta siitä huolimatta hän joutuu astumaan sivuun vuodenvaihteessa, kun ruotsalainen Hans Backe aloittaa taipaleensa Suomen käskyttäjänä 1.1.2016.

Elokuussa Suomen päävalmentajaksi nimetyn Backen debyyttiottelu pelataan näillä näkymin Ruotsia vastaan tammikuussa, kun maajoukkue matkustaa tammikuussa Arabiemiraatteihin, Abu Dhabiin.

Suomen keskikenttäpelaaja Alexander Ring toteaa Kanervan tehneen hyvää työtä maajoukkueessa, mutta ei koe valmentajan vaihtuvuutta negatiivisena asiana.

– Luulen että tässä oli alusta asti selvää, että Rive ottaa meidät (haltuunsa) jouluun asti ja olemme kaikki tienneet sen. Hän teki hienon työn. En tiedä jatkaako hän Backen kanssa, mutta ei tässä haikeista fiiliksistä voi puhua, Ring sanoo SuomiFutis-sivustolle, ja jatkaa:

– Tämä on bisnestä, tämä on jalkapalloa. Rive on ollut minulla valmentajana maajoukkueissa jo niin kauan, että uskon meidän näkevän toisiamme vielä myöhemmminkin, Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Kaiserslauternin pelaaja sanoo.

Ring, 24, loukkasi nivusensa Suomen EM-karsintojen päätöspelissä Pohjois-Irlantia vastaan sunnuntaina. Hän menee keskiviikkona kuvauttamaan vammansa Saksaan, jonka jälkeen loukkaantumisen vakavuus selviää.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros