Markus Halstin mukaan lähtökohdat eivät ole juurikaan erilaiset torstain EM-karsintapeliin, vaikka Suomella on alla kaksi voittoa.

Suomi kohtaa torstaina Romanian vieraissa. Vaikka sinivalkoiset kaatoivat kahdessa edellisessä karsintapelissään ensin Kreikan ja sitten Färsaaret – molemmat 1-0 – ei joukkueella ole Halstin mukaan aihetta lähteä paukuttelemaan henkseleitä.

– Totta kai se fiilis on hyvä, mutta ainahan sitä jokaiseen peliin – Suomena – meidän pitää lähteä taistelemaan. Meillä ei ole varaa ajatella, että voitimme Kreikan ja Färsaaret ja nyt on Romania vastassa vieraissa, niin tämähän sujuu, Halsti muistuttaa ja jatkaa:

– Mutta totta kai se tuo vähän uskoa. Viime peleissä kaksi nollaa, se on varmasti tärkein asia. Se tuo luottoa puolustuspäähän. Pitää muistaa se, että se lähtee koko joukkueen touhusta, hän alleviivaa Huuhkaja-tv:n haastattelussa.

Halstilla on selkeä mielikuva siitä, mite Huuhkajien pitää viime otteluista parantaa torstaiksi.

– Kreikka-pelin ensimmäisellä puoliajalla olisimme ehkä voineet pelata vähän rohkeammin ja pitää palloa. Teimme Kreikkaa vastaan erittäin hienon maalin, semmoisia kaivataan enemmän. Sellaista pelirohkeutta, Halsti linjaa.

– Se maali varmasti löytyy vielä jostain YouTubesta. Siinä on se mitä haluamme!

Suomi pelaa Romaniaa vastaan EM-karsintojen F-lohkon kamppailussa huomenna Bukarestissa. Ottelu alkaa klo 21.45.