Ykkösessä koko kauden tuulimyllyjä vastaan menestyksekkäästi porskuttanut PS Kemi johtaa sarjaa kahdella pisteellä kaksi kierrosta ennen päätöstä ja on kiinni suorassa nousupaikassa Veikkausliigaan.

Nyt nousu-unelma on saanut mustia pilviä ylleen. Vaikka urheilullinen menestys paikan toisi, voi liigapaikka jäädä saamatta taloushaasteiden vuoksi. Seura on joutunut kahden maksamattoman saatavan vuoksi protestilistalle, mikä on julkinen koonti viranomaisen luona protestoiduista asiakirjoista, jotka koskevat yleensä maksamattomia velkoja.

Lindorff karhuaa seuralta kahdella laskulla yhteensä 1630 euroa.

– Pari pientä laskua on päässyt listoille, mutta kyllä meillä on tilanne ihan hallinnassa, kertoo PS Kemin puheenjohtaja Antti Pasanen Ilta-Sanomille.

– Ei tämä tilanne tietenkään mikään ylpeilyn aihe ole, mutta me pärjätään kyllä. Jatkossa meille on tulossa lisää tukijoita.

Myös työeläkevakuutusyhtiö Varman 1704 euron saatavat kesäkuussa ehtivät päätyä protestilistoille.

Veikkausliigaan päästääkseen seuran on saatava lisenssi Palloliitolta. Seuroilla ei saa olla hoitamattomia velkoja lisenssin saadakseen.

Palloliiton lisenssikomitea vaatii määräysten toteuttamista nykyään tiukemmin kuin takavuosina. Muun muassa viime kauden jälkeen MYPA ei saanut liigalisenssiä ja seuran taru päättyi siihen. Tilalle sarjaan nousi Ilves.

Lue tästä lisää Ykkösen kiihkeästä kauden huipennuksesta, kun neljä seuraa on kärkipäässä kahden pisteen sisällä.