Viime lauantaisen Suomen cupin loppuottelun häviö jäi kummittelemaan FC Interin kapteenin Henri Lehtosen päähän.

Turkulainen FC Inter koki kovia viime lauantaina. Sinimustat hävisivät Suomen cupin finaalissa IFK Mariehamnille lukemin 1-2, vaikka saivat pelata reilun puoliajan verran ylivoimalla IFK:n Duarte Tammilehdon hölmöiltyä itsensä ulos avausjakson lopulla.

Kerta oli Interille jo toinen peräkkäinen, kun se hävisi cupin finaalin. Viime vuonna HJK vei tittelin nimiinsä kaatamalla hollantilaisen Job Dragtsman luotsaaman joukkueen rangaistuspotkukilpailun jälkeen 5-3.

Lehtonen kertoo, ettei tunnelma joukkueessa ollut paras mahdollinen valmistautuessa keskiviikon sarjaotteluun KuPSia vastaan. Ilmapiiri oli ymmärrettävästi todella apea.

– Oli se itsellekin aika vaikea prosessi toipua lauantaista. Maanantai-tiistai-väli oli vielä henkisesti todella raskasta ja olin itsekin vähän epäileväinen, että miten se peli tulee menemään. Henkinen puoli oli kysymysmerkki, Interin kasvatti selittää SuomiFutis-sivustolle.

Launtain kirvelevä tappio ei kuitenkaan suureksi yllätykseksi näkynyt Interin otteissa keskiviikkona. Joukkue puristi kuopiolaisten kustannuksella täyden pistepotin lukemin 3-1 ja nousi hetkellisesti kolmanneksi Veikkausliigassa. Miten ihmeessä joukkue sai kerättyä pakkansa niin vakuuttavasti kasaan viikonlopun valtaisan pettymyksen jälkeen?

– Joukkue tiesi mitalin olevan vielä omissa käsissä ja että viisi peliä on vielä jäljellä. Se antoi varmasti siihen lisää potkua ja taistelutahtoa. Kentällä moni asia meni niin kuin pitikin: pallo liikkui, jätkät liikkuivat ja olimme kaikki liikkeellä todella hyvällä asenteella. Saimme sen kautta hyvän voiton, Lehtonen vastaa.

Inter on Veikkausliigassa neljäntenä, kolme pistettä HJK:ta jäljessä. Sen ero kärkijoukkue RoPSiin on seitsemän pistettä, sarjakkoseen SJK:hon on eroa viisi pistettä. Interillä on yksi ottelu vähemmän pelattuina kuin tämänhetkisellä mitalikolmikolla.

Lehtosen, 35, mielestä Interillä on vielä hyvät mahdollisuudet nousta mitalisijoille, jonka kautta joukkue pääsisi ensi kaudeksi pelaamaan europelejä.

– Uskotaan, että se vielä kääntyisi meille.

Inter pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina, kun se kohtaa vieraskentällä pykälää sarjataulukossa alempana olevan FC Lahden. Ottelu alkaa klo 15.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros