Jos brittimediaa on uskominen, nähdään Jürgen Klopp pian Liverpoolin luotsina. Se on positiivisten sattumien summa Liverpoolin kannalta.

Huhujen ja spekulaatioiden mukaan Klopp esiteltäisiin uutena luotsina perjantaina. Saksalainen on laittamassa nimensä kolmen vuoden mittaiseen sopimukseen, jossa on lisäksi optio lisävuodesta. Se, että Liverpool haluaa Kloppin, ei ole yllättävää. Ihmeellisintä on, että Klopp on valmis valitsemaan Anfieldin.

Klopp on maailman mittakaavassa ykköstason kategorian luotsi. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Borussia Dortmundin menestyksen tukijalka voisi viettää rauhassa sapattivuotta ja hakea sitten pestiä vaikkapa Bayern Münchenistä, aivan futismaailman huipulta. Jopa merkillisen suurella todennäköisyydellä yhtälö voisi toteutua.

Jos Bayern ei kelpaa, on olemassa muitakin jättiseuroja. Tuskin Rafa Benitezin ja Real Madridin liitto on kauankaan auvoinen. Tiettävästi Klopp oli jo esillä, kun Carlo Ancelotti sai viime kauden päätteeksi kenkää.

Kloppilla olisi nyt siis mitä parhain ajankohta sapattivuodelle. Näinhän esimerkiksi Ancelotti tekee, ja italialainen jo passasi Liverpool-pestin.

Futisvuonna 2015 Real Madrid ja Bayern ovat eri tasolla kuin Liverpool, joten mitkä ovat Kloppin motiivit lähteä Anfieldille?

Kloppin päätöksistä voi löytää muutakin kuin puhdasta laskelmointia, ja se on harvinaista futismaailman huipulla. Ja kenties siksi hän on juuri niin suosittu. Klopp ei valitse suurinta palkkashekkiä, merkittävintä seuraa taikka ylipäätänsä ympäristöä, jossa menestys olisi helpoimmin saavutettavissa.

Klopp rakastaa tarinoita vähintään yhtä paljon kuin pokaaleita. Siksi hän voi löytää itsensä helpommin ympäristöstä, jossa vaikka Jose Mourinhoa tuskin näkisi.

Liverpoolin kannalta onni on sekin, että Dortmundin viime kausi meni miten meni. Ehkä Kloppin sädekehä on hiukan himmennyt, sillä hektisessä futismaailmassa eilisen tulokset saavat aina liikaa painoarvoa. Toisin sanoen Kloppin arvoa ei ehkä täydessä mittakaavassa juuri nyt ymmärretä.

Anfieldilla ollaan onnekkaita siksikin, että kauden alku tarjosi mahdollisuuden vaihtaa manageria. Brendan Rodgers teki hyvää työtä Liverpoolissa, kun katsotaan kokonaiskuvaa. John W Henry ja muut seurapomot näkevät Kloppissa vaan vielä jotain paljon suurempaa.

Kaiken järjen mukaan Liverpoolin ei pitäisi saada Kloppin kaltaista nimeä, mutta satunnanvaraisuuden tuomaan mahdollisuuteen oli nyt fiksuinta tarttua. Joskus epäonni voi olla pitkällä aikavälillä onnea sekin.

Olisikohan Rodgers edes saanut potkuja, jos Klopp ei olisi ilmaissut kiinnostustaan?

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko