Suomi kohtaa Romanian illalla vieraskentällä EM-karsintapelissä. Huuhkajat tarvinnee ottelusta voiton elätellääkseen EM-kisahaaveita.

Lohkokakkonen Romania on ollut näissä karsinnoissa erinomainen puolustuksellisesti. Se on päästänyt vain yhden maalin kahdeksaan peliin. Joukkue on ollut myös historiassa todella vaikea vastus Huuhkajille.

Romanian saldo Suomea vastaan on A-maajoukkuetasolla vakuuttava: kymmenestä ottelusta seitsemän voittoa ja kolme tasapeliä maalierolla 26-4.

Romanian maaperältä Suomi ei ole koskaan saanut pistettäkään. Pahin selkäsauna tuli lokakuussa 1973 Bukarestissa pelatussa MM-karsintaottelussa, kun Romania takoi taululle numerot 9-0.

Edellinen kohtaaminen Romaniassa, niin ikään MM-karsintaottelussa elokuussa 2004 päättyi Romanian 2-1-voittoon. Suomen maalin – ensimmäisen Romaniassa – viimeisteli Alexei Eremenko junior rangaistuspotkusta.

Suomi on voittanut Romanian yhden kerran UEFA:n alaisessa kilpailussa. Alle 17-vuotiaitten EM-karsintaturnauksessa Bukarestissa keväällä 2004 numerot olivat Suomen hyväksi 2-1.

Klo 21.45 alkava ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ylellä.