SJK pelasi vielä kaudella 2011 Kakkosta. Nyt edessä on kolme kierrosta Veikkausliigaa ja seinäjokelaisilla on mahdollisuus mestaruuteen.

SJK voitti kauden 2011 päätteeksi hurjalla piste-erolla Kakkosen lohkonsa ja nousi karsintojen kautta Ykköseen. Ensimmäinen kausi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla päättyi toiseen sijaan. Seuraavana syksynä juhlittiin jo nousua Veikkausliigaan.

Seura panosti toimintaansa puheenjohtajansa Raimo Sarajärven johdolla edelleen isosti. Debyyttikausi toi heti hopeaa ja nyt saumat ovat aina Suomen mestaruuteen saakka.
29-vuotias serbialainen Pavle Milosavljevic liittyi rinkiin toiselle Ykkösen kaudelle.

– Itseasiassa olin todella yllättynyt kun tulin Suomeen. SJK:n tavoite oli nousta Veikkausliigaan, rakentaa vahva joukkue ja mennä Euroopan kentille. Nuo suunnitelmat olivat olemassa jo silloin, Milosavljevic muistelee Suomifutis-sivustolle.

– En ole ollenkaan yllättänyt, että olemme onnistuneet siinä. Hyvä ja määrätietoinen organisaatio on avain menestykseen. SJK on mielestäni yksi Suomen parhaista seuroista kaikin puolin. Viime vuotemme oli suuri menestys, olimme toisia. Tavoitteemme oli täksi kaudeksi yltää vähintään samaan ja jopa parantaa. Olemme tehneet hienon työn.

Päävalmentaja Simo Valakari nimesi Milosavljevicin SJK:n kapteeniksi toissa keväänä. Kausi 2014 oli hänelle kuitenkin henkilökohtaisesti lievä pettymys loukkaantumisten vuoksi. Milosavljevicin sopimus on katkolla talvella, eikä hän halua vielä kommentoida mahdollisia jatkoneuvotteluja.

– Se riippuu ensi kauden tavoitteista. Jos seura haluaa edelleen taistella suurista asioista, niin kyllä. Suomessa tämä on hyvä paikka olla. Juuri nyt ajattelen vain kolmea jäljellä olevaa ottelua. Meillä on vielä hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus, joten kausi on ollut upea tähän saakka.

SJK kohtaa viimeisissä peleissään Ilveksen, FC Interin ja FF Jaron. RoPS johtaa sarjaa kahdella pisteellä ennen seinäjokelaisia. Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina viisi ottelua. Kierros päättyy maanantaina.

SJK-Ilves pelataan tänään sunnuntaina Seinäjoella klo 15.

Matti Heikkilä