Suomen A-maajoukkue oli jo ottamassa uskomatonta kolmatta 1-0-voittoa kuluvan syksyn EM-karsinnoissa, mutta Romania tasoitti kotipelissään tuloksen 1-1:een toisen jakson lisäajalla.

Suomelle ei olisi kuitenkaan edes niukka voitto riittänyt edes jatkokarsintapaikkaan, kun Pohjois-Irlanti kaatoi Kreikan ja Unkari Färsaaret. Huuhkajat olisi puhtaalla pelillä voinut nousta vielä Romanian ja Unkarin rinnalle, mutta olisi joka tapauksessa jäänyt neljänneksi heikompien keskinäisten saldojen vuoksi.

Ottelun alku Romanian myllytystä

Romania hallitsi illan ottelun alkua mielin määrin ja vain Lukas Hradeckyn huipputorjunnat pitivät Suomen pinnalla ensimmäisen 45-minuuttisen ajan.

Romania hieman hölläsi prässiä toisella jaksolla turhautumisen ja ehkäpä väsymisen vuoksi, ja Suomi iski ensimmäisestä huippupaikastaan. Teemu Pukki juoksi pystyyn imien kaksi puolustajaa kintereillään. Hän näki vapaana nousseen Joel Pohjanpalon, joka viimeisteli hyvin.

Romania oli hetki ennen maalia kolkutellut Suomen päässä tolppaa, mutta Suomi kesti yhä ihmeen kaupalla ja yllättäen johti peli.

Maalin jälkeen Suomella oli pari muutakin todellista huippupaikkaa, mutta Alexander Ring ei onnistunut Pohjanpalon tapaan samankaltaisesta paikasta ja Teemu Pukilta jäi rankkari saamatta Suomen etsikkoaikana. Pukki oli kertaalleen myös lähellä nostaa pallon maalivahdin yli, mutta tämä torjui juuri ja juuri.

Juuri kun Suomi näytti ottavan kolme pistettä, iski Romanian Ovidiu Hoban 1-1-tasoitusmaalin toisen jakson lisäajalla.

Suomi pelaa vielä sunnuntaina Olympiastadionilla EM-kisapaikkansa varmistanutta Pohjois-Irlantia vastaan.

Suomen avauskokoonpano:

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkajien avauskokoonpano klo 21.45 alkavaan Romania-Suomi -otteluun. #ROUFIN #Huuhkajat #EURO2016