Perinteikkään IF Brommapojkarnan viime vuodet eivät ole olleet helppoja. Joukkue jäi Ruotsin pääsarjassa viimeiseksi kaudella 2014 ja tippui Superettaniin.

Helppoa ei ollut toiseksi korkeimmalla sarjatasollakaan ja joukkue jäi jälleen sarjan jumboksi. Seuran kauden 2016 sarjataso on siis Division 1.

Perjantaina joukkueen leirissä oli kuitenkin aihetta iloon. Pelaajat odottivat uutta valmentaa saapuvaksi harjoituksiin. Pukukoppiin saapuikin 118 A-maaottelua Ruotsin paidassa pelannut Olof Mellberg.

– Olimme tienneet, että saamme uuden valmentajan, mutta emme tienneet kuka hän on. Mellberg tuli pukuhuoneeseen ja esittäytyi. Oli vaikea olla hymyilemättä, puolustaja Jonathan Augustinsson totesi Fotbollskanalen.selle.

– Tämä on uskomattoman hienoa ja hänen esittelynsä tuli shokkina. Kaikki tietävät mitä hän on tehnyt pelaajana ollessaan seuroissa kuten Juventus ja Aston Villa. Mellberg tulee olemaan loistava juttu seuralle. Hän on todellinen voittajaluonne ja tartuttaa sen varmasti pelaajiin.

Mellberg valmensi kesällä ja syksyllä seuran alle 10-vuotiaiden poikien joukkuetta, missä hänen oma poikansa pelaa. Seurassa uskotaan ex-pelaajan yltävän aina maajoukkuevalmentajaksi saakka.

Erik Hamrén ja Tommy Söderberg ovat valmentaneet Brommapojkarnassa. Hänestä voi tulla kolmas maajoukkueen päävalmentaja. Olen täysin vakuuttunut, että Olofista tulee jotain suurta, seurapomo Ola Danhard hehkuttaa Espressen.selle.

Olof Mellberg kommentoi tiedotteen mukaan uutta pestiään medialle vasta maanantaina.