Entinen huippuhyökkääjä Thierry Henry oli hurjassa vireessä 2000-luvun alussa voittaen peräti neljästä Valioliigan maalikuninkuuden Arsenalin paidassa vuosien 2001-2006 välissä viiden kauden aikana.

Vain kerran sinä aikana, kaudella 2002-2003 maalikuninkuus meni muualle, ManU:n Ruud van Nistelrooylle, joka nokitti Henryn maalilla. Hollantilainen teki 25 maalia, kun Henry vain 24.

Henryn mukaan hän olisi halutessaan voittanut tuolloinkin maalikuninkuuden, mutta halusi auttaa joukkuettaan rakentamalla muillekin tilanteita. Henry syöttikin tuolla kaudella maaliensa lisäksi hulppeat 23 osumaa ja tällaiseen tehosaldoon (maalit+syötöt) ei ole kukaan sen koommin sarjassa päässyt.

– Olin pelaaja joka teki maaleja, mutta en ollut puhtaasti vain maalintekijä. Syötin myös paljon maaleja. Olisin voinut voittaa viidesti kultaisen kengän putkeen, mutta keväällä 2003 viimeisessä ottelussa syötin kolme Fredirk Ljunbergin maalia. Oliko se merkki pelaajasta, joka kynsin hampain haluaa palkinnon voittaa? Henry kommentoi ShortListin haastattelussa.

– Olen jopa ylpeämpi syötöistäni kuin maaleistani. Hankin myös rankkareita kollegoilleni. Hankin Edulle [Arsenalin entinen brassipeluri] rankkarin hänen viimeisessä pelissään meille. Taistelin kultaisesta kengästä James Beattien kanssa silloin, mutta tällä oli suurempi merkitys. Jos piti tehdä maali, tein maalin – jos piti syöttää, syötin. Pyrin valitsemaan parhaimpani mukaan.