Arsenalin organisaatiossa pelaava Glen Kamara haluaa tehdä läpimurron – niin Tykkimiehissä kuin Suomen A-maajoukkueessakin.

Glen Kamara muutti äitinsä kanssa Suomesta Englantiin vuonna 2008. Vaikka hänen molemmat vanhempansa ovat kotoisin Senegalista, ei Kamara epäröinyt saadessaan kutsun Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen vuonna 2012. Nyt menossa on myös neljäs vuosi lontoolaisen Arsenalin organisaatiossa.

– Se (Suomi) on hauska paikka kesällä, mutta kylmä talvella. Todella, todella kylmä talvella, Kamara kertoo brittisivusto fourfourtwo.comin haastattelussa.

– Koulut ovat auki vaikka pakkasta on 20 astetta ja sinun pitää mennä sinne kuin normaali lapsi. Siihen aikaan pelataan sisällä tekonurmella koko ajan. Kesäisin on paljon turnauksia. Hesa Cupiin tulee joukkueita kaikkialta Eurooppaa. Meillä ei ollut paras joukkue, mutta pelasimme joitain todella hyviä vastaan. Minä pelasin hyökkäyksessä. Olin nopea ja tein paljon maaleja, olin kai aika hyvä silloin. Juoksin ohi pelaajista, hän muistelee.

Vuonna 1995 syntynyt Kamara eteni Kimmo Lipposen alle 19-vuotiaiden maajoukkueesta pian alle 21-vuotiaisiin. Mixu Paatelainen ehti valita Kamaran kerran myös A-maaotteluun. Hän ei kuitenkaan päässyt ottelussa Viroa vastaan tositoimiin. Pikkuhuuhkajissa Kamara kuuluu Tommi Kautosen luottopelaajiin.

– (Maajoukkue) on todella suuri kunnia, todella suuri. Asuin ja kasvoin Suomessa, joten maan edustaminen on upeaa. Englanti ei koskaan ole ollut mielessäni jos totta puhutaan. Rakastan Suomeen menemistä ja kielen puhumista, sitähän en nykyisin enää niin paljon tee.

Pelaajan tunteet saamastaan luotosta Arsenalissa puolestaan ovat ristiriitaiset. Alla on debyytti edustusjoukkueessa, mutta tie saattaa viedä pois seurasta piankin.

– Viime kauden lopussa aloin pelaamaan jonkun verran, mutta tämän kauden alussa ajattelin, että olen matkalla ulos, hän myöntää.

– Aloin katsella muualle, en vain saanut tarpeeksi peliaikaa. Kolmantena vuotenani haluaisin jo pelata alle 21-vuotiaissa. Se on hieman outoa. Pelasin toisena vuotenani enemmän kuin kolmantena. Ajattelin, että ehkä minun on aika suunnata muualle ja näyttää muille ihmisille mitä osaan. Jalkapallossa et voi kuitenkaan koskaan sanoa, että olet menossa sinne tai tänne. Kaikki tapahtuu nopeasti, asiat vain muuttuvat.

Fourfourtwo.comin artikkeli ei peittele tosiasiaa, että Kamaran aika vakuuttaa Arsenalin johto on käsillä. Läpimurron on tapahduttava kuluvalla kaudella. Päävalmentaja Arsene Wenger on varmasti silmäillyt Kamaraa tarkastikin.

– Hän on hiljainen mies, omantyylisensä. Olen jutellut hänen kanssaan muutaman kerran, en useasti. Uskon ja toivon, että se tulee tapahtumaan pian. Jotkut nuoret jätkät käyvät kysymässä häneltä neuvoja.

– Minun täytyy olla luottavainen. En olisi täällä, ellen uskoisi omiin mahdollisuuksiini.

Vieläkö lainalle lähtö on siis ajankohtaista?

– Kyllä, ehdottomasti. Minne tahansa, missä pelataan kelvollista jalkapalloa. Haluaisin lähteä ulkomaille, mutta Englantikin käy jos joku soittaa, Kamara päättää.