Jos espanjalaislähteitä on uskominen, Pep Guardiola aikoo jättää Bayern Münchenin ja suunnata seuraavaksi Englantiin luotsaamaan.

Espanjalaisen radiokanava Cadena COPE:n mukaan Guardiola on jo päättänyt haluavansa ”maisemanvaihdon” ja se tarkoittaisi Manuel Pellegrinin paikan ottamista Manchester Cityssä. Lähteen mukaan kolme kautta Bayernissa riittää Guardiolla ja yhtä lailla valmentaja haluaa myös toteuttaa toiveensa päästä töihin Englantiin.

Pellegrinillä olisi vielä vuosi pestiään jäljellä kesällä, joten hän joutuu astumaan syrjään kesken sopimuskauden. Bayerniin Guardiolan seuraajaksi uskotaan olevan tyrkyllä Carlo Ancelotti.

Bayerin seurapomo Karl-Heinz Rummenigge on linjannut, että Guardiolan kohtalon tulisi olla selvä vuodenvaihteessa. Rummeniggen viimeisimmästä kommenteista on pääteltävissä, ettei osapuolet ole päässeet neuvottelupöydässä eteenpäin.

– Tässä maailmassa ei ole henkilöä, joka ei olisi korvattavissa jossain vaiheessa. Näin on asioiden laita. Pelaajia tulee ja menee, sama pätee valmentajiin. He tulevat ja menevät jossain vaiheessa, Rummenigge laukoi The Guardianin mukaan.

Guardiola on saavuttanut myös Bayern-luotsina huikeaa menestystä. Viimeinen linnake eli Mestarien liigan voitto on katalonialaiselta vielä bundesliigajätissä saavuttamatta. Joulukuussa lienee selvää, että Guardiolalla on tältä erää yksi mahdollisuus enää tuon pytyn voittamiseen Bayern-luotsina.