Jürgen Kloppin Liverpool viritteli lauantaina makean esityksen, kun se kaatoi Manchester Cityn vieraissa peräti 4-1-lukemin. Saksalaismanagerin mukaan hänen joukkonsa ottivat suuren askeleen.

Klopp uskoo nyt, että Liverpool pystyy tasavahvasti kilpailemaan kärkinippujen kanssa Valioliigassa.

– Se intohimo, jolla pelasimme, oli kaikista tärkein asia, Klopp kertoi Sky Sportsille.

– Ei voi voittaa Manchester Cityn kaltaista joukkuetta ilman sitä. Yritimme tukkia tilan, kävimme kiinni ylhäällä ja yleisö alkoi hermostua. Se oli ensimmäinen askel, Klopp kävi läpi pelisuunnitelmaa.

Voitto teki hyvää joukkueen itseluottamukselle, ajatteli Borussia Dortmundin entinen valmentaja.

– Se oli iso askel, erittäin tärkeä ja päivä oli suuri meille. Tällaisella tuloksella pojat alkavat uskoa itseensä ja se on hyvin tärkeää, Klopp ajatteli.

Jonkin verran huoliakin Liverpool sai, kun ottelussa loistanut Philippe Coutinho loukkasi itseään. Brassi jouduttiin ottamaan vaihtoon kesken taiston, mutta Kloppin mukaan kyse ei ole sen vakavammasta.

– Toivon, että Coutinho on kunnossa. Se ei näyttänyt todelliselta loukkaantumiselta, kyse oli pienestä krampista, hän tunsi jotain, selvitteli Klopp goal.comin mukaan toimittajille.

– Toivon, että siinä kaikki. Hän tulee olemaan hyvin tärkeä. Kaikki näkevät, että hän on todella hyvässä kunnossa juuri nyt.

”Enemmän kuin vihainen”

Jos Klopp oli tyytyväinen, samaa ei voi sanoa Manuel Pellegrinistä. City-luotsi kiehui raivosta pelin jälkeen.

– Enemmän kuin vihainen, Pellegrini vastasi Manchester Evening Newsille.

– Uskomaton esitys. On vaikea ymmärtää, miksi pelasimme niin heikosti. Ei vain yksittäiset nimet, vaan koko joukkue, Pellegrini sanoi ja lisäsi, ettei ollut nähnyt koskaan suojattinsa pelaavan noin.

City-manageri sai jonkin verran kritiikkiä päätöksistään jättää Fernandinho ja Nicolas Otamendi pois avauksesta. Pellegrinin mukaan hän kuitenkin ”valitsisi samat aloittajat” uudelleenkin.