El Clásicossa Real Madridia tylyin 4-0-lukemin kurittanut Barcelona palaa viheriöille jo tiistaina Mestarien liigassa.

Joukkue kohtaa kotikentällään AS Roman, joka onnistui aiemmin syksyllä taistelemaan tasapelin Italiassa. Tästä ottelusta jäi historian kirjoihin etenkin roomalaisten tasoitus Alessandro Florenzin viimeistelemä osuma liki puolesta kentästä (video). Luis Suarez oli vienyt Barcelonan tuota ennen jo avausjaksolla johtoon ja näihin 1-1-lukemiin peli päättyikin.

Barcelona sai viikonloppuna mukavan lisän ryhmäänsä kun Lionel Messi palasi pelikentille kahden kuukauden loukkaantumistauon jälkeen vaihtomiehen roolissa. Barcelona-luotsi Luis Enriquen ei asiaa sanonut suoraan lehdistölle, mutta rivien välistä tulkiten Messi palannee tiistaina avaukseen.

Roman mahdollisuuksiin vaikea uskoa

Neymar ja Suarez ovat pelanneet upean syksyn eikä Messin poissaolo ole oikeastaan näkynyt lainkaan joukkueen tehoissa, joten AS Romalle ei voi hirveästi laskea tässä ottelussa olevan mahdollisuuksia.

Roomalaisilta vieläpä puuttuu ottelussa varmuudella Gervinho, Mohamed Salah ja Francesco Totti ja myös Daniele De Rossin pelaaminen on epävarmaa. AS Roman luotsi Rudi Garcia valoi uskoa mahdollisuuksiin, jotka ulkopuolelta näyttävät ohuilta, kun Barcelona haluaa ottelusta täydet pisteet ja lohkovoiton.

– Jalkapallo on kaunis peli eikä aina paras joukkue voita – en usko yhdenkään joukkueen olevan voittamaton. Jos emme usko pystyvämme voittamaan, olemme jo hävinneet. Tiedämme, että Barcelona hallitsee palloa, mutta meidän pitää iskeä niistä harvoista paikoistamme. Emme voi vain puolustaa kuitenkaan, koska se ei johda kuin tappioon, Garciaa siteerattiin UEFA.com:ssa.

AS Roma pelasi viikonloppuna 2-2-vierastasapelin Bolognan kanssa ja on sarjassaan sijalla neljä. Barcelona johtaa luonnollisesti kotimaansa sarjaa.

Tulosveikkaus: 3-0

Barcelona-AS Roma, tiistaina 24.11. klo 21.45 Yle TV2

Betsafe-kertoimet:

Barcelona 1,24
Tasapeli 6,25
AS Roma 10,50