Mestarien liigassakin tällä kaudella nähtävän Dinamo Zagrebin keskikenttämies Arijan Ademi on saanut neljän vuoden pelikiellon kärähdettyään dopingista.

24-vuotias Makedonian maajoukkuepelaaja antoi positiivisen näytteen syyskuun Arsenal-pelin jälkeen, minkä Dinamo yllättäen voitti kotikentällään

Seuran päävalmentajan Zoran Mamicin mukaan pelikieltoa ei olisi pitänyt antaa

– Ademi ja asiantuntijat näyttivät toteen, että hänen käyttämänsä lisäravinne sisälsi kiellettyä ainetta eikä hän tiennyt siitä. Emme kykene ymmärtää UEFA:n päätöstä. Neljän vuoden pelikielto on tyhmyyttä, Ademi keuhkosi seuran kotisivuilla.

– Kuinka UEFA rankaisisi tällaisesti Arsenalia, Bayernia tai Manchesteriä tai jotain muuta suurta seuraa. Taistelemme hänen puolestaan. Hän on loistava nuori mies, loistava pelaaja ja varakapteenimme. Haluamme suojella häntä, seuraa ja koko kroatialaista jalkapalloa, koska tämä on suuri tahra koko maan jalkapallolle.

Mamicilla on pointtinsa. Monesti vastaavista tilanteista on annettu vain pelkkiä varoituksia tai muutaman kuukauden pelikieltoja.

Dinamo saa kuitenkin pitää yllätysvoitostaan saamansa kolme pistettä, koska UEFA:n sääntöjen mukaan vasta kahden pelaajan kärähtäminen johtaisi ottelutuloksen mitätöimiseen Arsenalin eduksi.

Lähde: BBC Sport