Manchester Unitedin legenda Paul Scholes on ehtinyt kyseenalaistaa Louis van Gaalin lähestymistavan managerina, mutta hollantilainen vähät hätkähtää näistä puheista.

Scholes on syyllistänyt van Gaalia tylsästä futiksesta. Entinen keskikenttäpelaaja on unohtanut historiasta yhden luvun, van Gaalin Ajaxin. Tuolloin hollantilaisnippu voitti kaiken mahdollisen hyökkävällä futiksella. Hyökkäyspelin kapellimestarina nähtiin suomalainen Jari Litmanen.

– Skouttasimme Jari Litmasen, suomalaisen pelaajan, joka maksoi 10 000 puntaa, van Gaal kertoi LMA:n eli liigamanagerien vuosittaisessa tapahtumassa ESPN:n mukaan.

– Ostimme myös Finidi Georgen. Hän oli Nigerian maajoukkuepelaaja. Hän maksoi 3 000. Maksoin sen summan itse. Sitten ostimme Marc Overmarsin. Ne nimet, jotka te muistatte, ovat [Clarence] Seedorf, [Patrick] Kluivert ja [Michael] Reiziger.

Scholes on ennättänyt sanoa van Gaalilla olevan ongelma ”luovien pelaajien kanssa”. Hollantilaisluotsilla oli heittää tähän kuitenkin osuva vasta-argumentti lueteltuaan ensin löytämänsä pelaajat.

– Voitimme kaiken hyvin hyökkäysvoittoisella futiksella. En sano siitä liian paljon, koska muuten Mr Scholes on hyvin vihainen! van Gaal hassutteli.

Van Gaal myös kertoi, että vuosien saatossa valmentaminen on muuttunut enemmänkin manageroinniksi eli johtamiseksi. On lääkintätiimit, apuvalmentajat, pelaajatarkkailijat ja muut eri yksityiskohtien ammattilaiset.

– En tee mitään – yhtään mitään! Delegoin. Delegoin ja ansaitsen paljon rahaa, van Gaal tokaisi persoonalliseen tyyliinsä.