Veikkausliigaan tulevaksi kaudeksi noussut PK-35 Vantaa julkaisi tiistaina ensimmäisen uuden pelaajasopimuksensa. Viime kaudella EIF:ää Ykkösessä edustanut Lucas Kaufmann siirtyy vantaalaisten riveihin kaksivuotisella sopimuksella.

Kaufmann, 24, sai ensi kaudeksi useita muitakin sopimustarjouksia, muun muassa entiseltä seuraltaan EIF:ltä. Suomeen ensimmäisen kerran kaudeksi 2011 kotimaastaan Brasiliasta saapunut kymppipaikan pelaaja oli kuitenkin niin vakuuttunut PK-35:n viime kauden esityksistä, että valinta oli lopulta jopa helppo.

– Olen seurannut paljon joukkueen pelaamista ja yleisesti ottaen myös Veikkausliigaa. Ykkösessä mikään muu joukkue ei pystynyt pitämään palloa samalla tavalla tai luomaan yhtä paljon paikkoja hyökkäyspäässä. Kun pelasin heitä vastaan, minusta tuntui siltä, että juoksen pallon perässä koko ajan, Kaufmann sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Yksi pelaajan Vantaalle houkutellut seikka oli hänen kiinnostuksensa tehdä yhteistyötä päävalmentaja Shefki Kuqin kanssa. Kaufmann on kuullut tempperamenttisuudestaan tunnetusta luotsista paljon hyvää.

– Kaikki puhuvat hänestä positiivisesti, siksi on hienoa päästä työskentelemään hänen sekä muiden loistavien pelaajien, kuten Pablon (Couñago) ja Lucasin (Garcia) kanssa. Kun kuulin heidän kiinnostuksestaan, olin todella iloinen, Kaufmann kertoo.

”Kafille” Vantaa ei ole täysin uusi ympäristö, sillä hän pelasi syksyllä 2012 muutaman kuukauden ajan PK-35 Vantaan paidassa hänen siirryttyään loppukaudeksi sarjatasoa korkeammalle Kolmosessa silloin pelanneen PK Keski-Uusimaan joukkueesta. Peliaikaa kertyi loppukaudella kolmessa Ykkösen ottelussa.

– Silloin ilmapiiri oli erilainen verrattuna siihen mihin olin tottunut ja olin ehkä pienen paineen alle. Nyt olen paljon valmiimpi pelaaja kuin viime kerralla, Kaufmann sanoo.

Kaufmann pelasi viime kaudella 24 ottelussa EIF:n paidassa, joissa kaikissa hän oli avauksessa. Maaleja syntyi neljä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros