Ruotsin ja Tanskan EM-jatkokarsinta on kaikkea muuta kuin taputeltu ensimmäisen osan jälkeen.

Ruotsi katkaisi perjantai-iltana viiden ottelun mittaisen voitottoman putkensa Tanskaa vastaan ja laittoi taululle 2-1-lukemat. Numerot olisivat voineet olla edullisemmatkin kotijoukkueelle, sillä isännät johtivat peliä parhaimmillaan 2-0.

Ruotsi sai ensimmäisen jakson loppuun tärkeän avaumsaalin, kun Emil Forsberg iski maaottteluransa ensimmäisen tärkeään paikkaan. Jo ensimmäisellä jaksolla Zlatan Ibrahimovicilla oli ollut omat paikkansa, mutta toisella jaksolla verkko heilui. Ruotsin kapteenikaan ei ollut koskaan osunut Tanskaa vastaan, mutta 50. minuutin rangaistuspotku muutti tilanteen.

Tanska sai tärkeän lohtumaalin Nicolai Jørgensenin osuttua 80. minuutilla.

– Olen iloinen voitosta – se tuntuu hyvältä, koska suuret tulokset ovat puuttuneet viime peleistämme. Tämän sanottua olen kuitenkin pettynyt, kun päästimme maalin. Olimme väsyneitä toisella jaksolla, ja Tanska käytti vaihtonsa hyvin, kun kaksi vaihtomiehistä järjesteli maalin, Ruotsin luotsi Erik Hamrén kertoi Uefalle.

Ottelupari on täysin auki, kun seuraava osa mitellään Tanskanmaalla. Ruotsi on kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista, ja tilannetta pahensi entisestään Mikael Antonssonin ensimmäisellä jaksolla saatu vamma. Yhden vaihdon käyttäminen ensimmäisellä 45-minuuttisella selitti myös Ruotsin väsymistä ottelun pitkittyessä.

Eilen pelasivat myös Ukraina ja Slovenia. Ukraina kirjasi 2-0-voiton nimiinsä.