Palloliitto ja Alexei Eremenko senior ovat solmineet sopimuksen poikien maajoukkuevalmennustehtävistä vuoden 2016 osalta.

Eremenkon vastuulla on U18-maajoukkue. Hän aloittaa tehtävässä vuoden 2016 alusta Jarkko Wissin siirtyessä Ilveksen valmentajaksi Veikkausliigaan. Ensimmäinen koitos Eremenkolla on edessä heti tammikuun alussa U18-maajoukkueen matkatessa Pietariin perinteiseen Valentin Granatkin Memorial – turnaukseen.

Eremenkolla on takanaan komea pelaajaura ja valmennustehtävissä hän on aktiiviuransa jälkeen toiminut jo toistakymmentä vuotta, joista vuodesta 2009 lähtien FF Jaron päävalmentajana.

Maininnan arvoista on myös Eremenkon jälkikasvun menestys, sillä kaikilla kolmella pojalla on kokemusta maajoukkueesta. Alexei jr ja Roman ovat edustaneet Suomea A-maajoukkuetasolla, kun taas vuonna 1999 syntynyt Sergei on tekemässä isänsä alaisuudessa tulemistaan Suomen huipulle.

Eremenko jatkaa maajoukkuevalmennustehtävien ohella myös Jaron päävalmentajana Ykkösessä maajoukkuetoiminnan ehdoilla.

– Tämä tuntuu erityiseltä ja on haaste minulle. Ajattelin kuitenkin, että tätä on mukava yrittää. Tavoite on kehittää pelaajia miesten maajoukkueeseen. Se on ainut tavoite, Eremenko totesi Yle Sportenille.

– En tule olemaan vuodessa montaa päivää poissa (seurajoukkueesta) ja silloin apuvalmentajat voivat hoitaa asioita.