Tanskalainen VG-lehti on taas perinteisesti valinnut pohjoismaisen tähdistömiehtistön. Mukana on vain yksi suomalaisnimi.

Hyökkävän keskikentän tontille on nostettu TsSKA Moskovan ja Huuhkajien kapellimestari Roman Eremenko. Suomalaistähti on kovassa seurueessa, sillä kärjessä dominoi Zlatan Ibrahimovic (Ruotsi). Eremenko on asetettu 4-2-3-1-järjestelmässä Christian Eriksenin (Tanska) ja Gylfi Sigurdssonin (Islanti) keskelle.

Raati ei ilmeisesti nähnyt tarpeeksi arvoa Huuhkajien maalivahti Lukas Hradeckylle taikka toppari Niklas Moisanderille. Tolppien väliin on nostettu tanskalainen Kasper Schmeichel (Tanska). Toppariparina on Simon Kjær (Tanska) sekä Ragnar Sigurdsson (Islanti).

Se, että raati on valinnut vain yhden suomalaisen, ei ole yllätys. 2010-luvulla lehti ei ole nostanut vuosittain joukkueeseensa kuin maksimissaan yhden suomalaisen. Tanskalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja islantilaiset ovat saaneet enemmän vastuuta.

DanishFooty

@DanishFooty
Here's @vgnett annual "Nordic Team of the Year" Including, @kschmeichel1, @simonkjaer1989 & @ChrisEriksen8

Viime vuodesta on kuitenkin eteenpäinmenoa, sillä tuolloin yksikään suomlainen ei mahtunut 11:n pelaajan joukkoon. Vuonna 2013 tolppien välissä sen sijaan torjui vielä silloinen valioliigavahti Jussi Jääskeläinen.

Eremenkon valinta tänä vuonna ei tule yllätyksenä, sillä hänet valittiin viime kauden päätteeksi Venäjän liigan parhaaksi. Eremenko teki viime kauden aikana 13 maalia ja antoi kuusi syöttöä. Syksyn aikana Eremenko on taistellut loukkaantumisten kanssa ja paras terä on vielä pysynyt piilossa.