Janne Saksela kuului Rovaniemen Palloseuran viime kauden hopeamitalin takuumiehiin.

Janne Saksela saapui Rovaniemelle Jyväskylästä kaudeksi 2014. Varsinkin pian päättyvä vuosi oli häneltä täysosuma. Nyt kaksivuotinen sopimus napapiiriläisten kanssa on umpeutunut.

Tällä hetkellä laituri harjoittelee omatoimisesti fysiikkavalmentajan kanssa Helsingissä. Saksela kävi viime talvena norjalaisen Molden ja ruotsalaisen AIK:n testeissä, muttei saanut sopimusta. Tänä talvena katseet ovat jälleen kotimaisia suuremmilla kentillä.

– En halua kommentoida asioita vielä. Saa nähdä mitä tapahtuu, tilanne on vielä auki. Ei ole mikään salaisuus, että katson ensisijaisesti ulkomaille, Saksela toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– En sulje Veikkausliigaa missään nimessä pois. Jos ulkomailta ei tule kiinnostavaa tarjousta, on Veikkausliiga vaihtoehto.

22-vuotias Saksela on kotoisin pääkaupunkiseudulta ja on pelannut liigatasolla RoPS:n lisäksi JJK:n paidassa. Kausi 2013 häneltä jäi kokonaan väliin polvivamman vuoksi. Viime kaudella hän urakoi liigassa 27 ottelussa.

– Kehityin paljon Rovaniemellä kahdessa vuodessa. Varsinkin viime kausi oli aivan mahtava. Rovaniemellä on meneillään hieno jalkapallobuumi ja oli mukava olla osana sitä.

– En ole asiaa vielä paljon miettinyt, mutta RoPS on Suomessa ensisijainen vaihtoehtoni, Saksela paljastaa.