Veikkausliigan epävirallinen teräsmies Mikko Hauhia on tehnyt vuoden jatkosopimuksen FC Lahden kanssa. Hauhia on kahtena edellisenä kautena pelannut kaikki liigapelit alusta loppuun.

– Tietysti helpottunut tunne, kun ”Mr. Everpresent” jatkaa. Nyt on todella vahva runko kasassa. Tosiaan se kai kertoo kaiken oleellisen, että hän on minun valmennusaikanani pelannut jokaisen minuutin. Puolin ja toisin luottamusta löytyy, joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas hehkuttaa seuran kotisivuilla.

Nyt 31-vuotias lahtelaiskasvatti edustaa seuraa jo toiseen otteseen ja on toiminut seuran kapteenina viime vuodet. Hän debytoi FC Lahden paidassa vuonna 2003. Laitapuolustaja piipahti välillä HJK:ssa ja tanskalaisessa AB:ssakin ennen paluuta Lahteen vuonna 2011.

– Hän on peräänantamaton, joka johtaa omalla esimerkillään. Kestävyydeltään ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan ihan parhaita pelaajia Veikkausliigassa ellei paras. Kaksinkamppailutilastot ovat vakuuttavaa luettavaa.

– Hän on moderni laitapuolustaja, joka hoitaa tunnollisesti puolustuspään, mutta on myös uhka hyökkäyspäässä. Hän ei ole mikään moottoriturpa, mutta silloin kun Mikko puhuu, se on yleensä asiaa