Vaasan Palloseura on kiinnittänyt viime kaudella aktiiviuransa päättäneen Henri Sillanpään valmennustiimiinsä.

Sillanpäältä löytyy pelikokemusta niin koti- kuin ulkomaan kentiltä. Veikkausliigassa maalivahtilegenda on torjunut yli 300 ottelussa. Hän on eniten VPS-paidassa liigaotteluja (252) pelannut pelaaja.

– Tämä on uusi, erilainen alku edustuksessa. Tosi hyvät fiilikset. Uskon, että minulla on paljon annettavaa, Sillanpää iloitsee seuran verkkosivuilla.

– Päätyöni on junioripuolella. Edustus harjoittelee pääsääntöisesti aamupäivisin ja juniorit aikaisintaan kolmelta iltapäivällä, joten ne osuvat hyvin yhteen.

Vepsulta puuttuu edelleen maalivahti. Valmentajien mukaan neuvotteluja on käyty useammankin kanssa ja treeneissä on käynyt muutamia vaihtoehtoja näytillä, mutta nimet eivät ole vielä löytäneet tietään paperille.

– Nimiä on pöydällä, mutta on tärkeää miettiä asiaa tarkasti. Hänellä pitää olla halu kehittyä ja auttaa seuraa. Maalivahdin pitää olla edelleen se, johon Vaasassa voidaan luottaa. Täältä löytyy loistavat olosuhteet ja valmentaja, joka tekee töitä heidän kehittymisen eteen, Sillanpää sanoo.

– Listalla on sekä koti- että ulkomaisia vaihtoehtoja, päävalmentaja Petri Vuorinen puolestaan paljastaa.

VPS:n valmennustoiminnan kannalta kenties merkittävin uudistus nähdään Ville-Pekka Inkilän muodossa. Inkilä tulee toimimaan valmennuksen konsulttina. Myös hänen sopimuksensa julkaistiin torstaina.

– Seuraan mobiiliteknologiaa hyödyntäen pelaajien palautumista, kuormitusta ja suorituskyvyn muutoksia, Inkilä luettelee.