Kaikkien aikojen suomalaisjalkapalloilija Jari Litmanen vastaanotti keskiviikkona Helsingissä komean kunnianosoituksen, kun Suomen Moneta julkisti Litmasen kunniaksi valmistetun kultaharkon.

– Jari Litmanen on legendaarinen jalkapalloilija, joka on edelleen monien aktiivisten kansainvälisten huippupelaajien esikuva. Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic ja monet muut puhuvat hänestä aina kunnioittavaan sävyyn ja nimeävät hänet suureksi esikuvaksi omalle uralleen. Meistä on äärimmäisen hienoa, että saamme olla mukana lyömässä tällaisen kansainvälisen jalkapallolegendan kunniaksi kultaharkkoa, toteaa Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen tiedotteessa.

Keräilijöille suunnattua harkkoa on valmistettu kolme erilaista versiota. Kaksi arvokkaampaa ovat täysin kultaisia, ja pronssisen mallin pinnassa on 24 karaatin kultaus. Noin 30 euroa maksavan kullatun harkon tuotoista osa ohjataan Suomen Olympiakomitealle ja sitä kautta suomalaisen urheilun hyväksi.

– Onhan se komea asia päästä kultaan. Varmasti on jotain tullut tehtyä uran aikana oikein, kun tällainen huomio osuu kohdalle, Jari Litmanen toteaa.

Litmanen on Teemu Selänteen jälkeen toinen suomalainen palloilulajien huippumenestyjä, joka saa kunniakseen Monetan suunnitteleman nimikkotuotteen. Muut vastaavalla tavalla huomioidut huippu-urheilijat ovat Paavo Nurmi, Lasse Viren, Matti Nykänen ja Kaisa Mäkäräinen.

Lähde: Monetan tiedote