Sveitsiläinen tutkimusyhtiö CIES Football Observatory on analysoinut talven siirtoja, ja kuinka niiden arvot vastaavat yhtiön omaan tietokantaan perustuvia arvoja.

Kiina nousi esiin kuun vaihteessa, kun maan pääsarjaseurat rikkoivat peräti kolmesti kymmenen päivän sisällä siirtoennätyksen.Kiinalaisseurat ovat käyttäneet yhteensä jo yli 250 miljoonaa euroa pelaajahankintoihin vuoden 2016 aikana, kun maassa siirtoikkuna on vielä kuun lopulle auki.

CIES:n mukaan eniten ylihintaa oli Jackson Martinezilla, 29, joka siirtyi Atletico Madridista kiinalaiseen Guangzhouhun noin 40 miljoonalla eurolla. CIES:n laskelmien mukaan tässä oli peräti 23,8 miljoonaa ylihintaa. Myös Chelseasta 32,5 miljoonalla eurolla Jiangsu Suningiin siirtynyt Ramires, 28, oli 10,8 miljoonaa euroa ylihintainen CIES:n laskemaan arvoon nähden.

Newcastle teki talven parhaan kaupan

Arvioituun arvoon nähden edullisin siirto oli Englannin maajoukkueessakin esiintyneen Jonjo Shelveyn, 23, siirtyminen Swanseasta Newcastleen 12 miljoonalla punnalla (n. 15,5 milj. euroa), kun CIES oli laskenut miehen peräti 14,9 miljoonaa euroa arvokkaammaksi.

Toisaalta Newcastlen hankinnoista myös kaksi kappaletta löytyvät ylihintaisimpien siirtojen joukosta. Nämä pelaajat ovat Tottenhamista tullut Andros Townsend (+7,0 milj. €) ja Bordeux’sta hankittu Henri Saivet (+2,7 milj. €).

Voit katsoa CIES:n laajemman listauksen tästä.