Arsenalin haaveet kolmannesta peräkkäisestä cupin voitosta ja pokaalista tällä kaudella ylipäätään murenivat sunnuntaina, kun joukkue hävisi kotonaan Watfordille 1-2-lukemin Englannin cupin puolivälierissä.

Arsenalille, jonka pitkäaikaisen managerin Arsene Wengerin päätä monet fanit vaativat vadille, kotitappio oli kolmas peräkkäinen kaikki kilpailut mukaan lukien. Edellisen kerran näin on käynyt vuonna 2002.

Ruuti märkääkin märempää

Tykkimiehet ovat edellisestä kahdeksasta kotipelistään voittanut kaksi, pelannut tasan kaksi ja hävinnyt kaikkiaan neljä. Joukkue on hallinnut pelejä, mutta tehottomasti. Maalia kohti joukkue on tarvinnut peräti 25 laukausta näissä peleissä, kun vastustaja on tehnyt maalin joka yhdeksännellä laukauksellaan.

Hyökkäyspään avainpelaajista Olivier Giroud ei ole tehnyt maaliakaan kotonaan edelliseen kahdeksaan kotipeliin 29:sta laukauksestaan huolimatta, ja Alexis Sanchezin saldo – yksi maali, 27 laukausta – ei juurikaan ole sen parempi.

Kotona heikkoa, vieraspeleissäkään ei kehumista

Lisäksi joukkue on voittanut vain yhden seitsemästä edellisestä pelistä. Heikon kevään myötä tammikuussa jo omissa käsissä ollut Valioliigan mestaruus on karannut ehkäpä jo liian kauas.

Joukkue on sarjassa kolmas, jo kahdeksan pistettä kärkijoukkue Leicesteristä, kun molemmilla on yhdeksän ottelua pelaamatta. Sunnuntaina Aston Villan voittanut Tottenham on myös edellä kakkosena, kaksi pistettä Leicesterin perässä ottelun enemmän pelanneena.

Arsenal pelaa vielä keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälieriä. Joukkue lähtee epätoivoisesta 0-2-tappioasemasta Barcelonaan.

Orbinho

@Orbinho
Arsenal last eight home games

Average number of shots per goal scored 25

Average number of shots allowed per goal conceded NINE

Orbinho

@Orbinho
In Arsenal's last eight games, we have had 147 shots and scored six goals. That's around 25 shots for every goal we have scored.

Squawka

@Squawka
Arsenal's last 7 games across all competitions:

DLLLDWL

Goals: 10
Conceded: 11
Clean sheets: 2