Legendaarinen ManU-luotsi Sir Alex Ferguson varoittaa Manchester Cityn peräsimeen ensi kesänä astuvaa Pep Guardiolaa Valioliigan haastavuudesta.

– Manchester City on tehnyt todellisen kaappauksen, kun saa hänet. Pep tulee kuitenkin huomaamaan, että Valioliiga-jalkapallo ei ole helppoa, Ferguson kommentoi Sky Sportsille.

– Jokainen maahan tullut ulkomaalainen valmentaja voi kertoa siitä. Arsene Wenger kertoi siitä muutama kuukausi saapumisensa jälkeen ja jopa Jose Mourinho todisti asian puolesta.

Ferguson kuitenkin uskoo Guardiolan menestyvän Englannissa, mutta ei kuitenkaan siten kuin esimerkiksi Barcelonan kanssa aikoinaan.

– Pep tulee olemaan menestys, mutta en usko hänen pystyvän toistamaan sitä, mitä hän teki Barcelonassa. He olivat silloin ehdottomasti parhaita.

– Pepilla on fantastinen työetiikka ja hänellä on korkea vaatimustaso jokaisessa harjoituksissa. Cityn miehistössä ei selviä, jos ei ole valmis työntekoon.

Fergusonin mukaan Guardiolan ja Cityn menestys ei ole kirkossa kuulutettua vaan muillakin suurseuroilla on mahdollisuutensa.

– Kun katsotaan omaa aikaani Unitedissa, Mourinholla oli erinomainen alku, joten minun täytyi ottaa haaste vastaan. Niin täytyy nyt muidenkin seurojen tehdä.

– Arsenalin, Liverpoolin ja muiden seurojen pitää hyväksyä haaste. Heilläkin on kovat halut voittaa liiga niin ikään ensi kaudella, joten ei Cityn mestaruus ilmaiseksi tule.