Liverpool teki uskomattoman kirin managerinsa Jürgen Kloppin ex-seuraa vastaan ja eteni Eurooppa-liigan välieriin.

Englantilaisseura voitti toisen osaottelun kotona 4-3-lukemin (yhteismaalit 5-4). Liverpool ehti ottelun aikana olla jo kahdesti kolmen maalin takaa-ajosemassa, mutta sai hurmion päällä.

Dortmund johti avausjakson jälkeen 2-0-lukemin Henrikh Mkhitaryanin ja Pierre-Emerick Aubameyangin osumilla, jotka syntyivät jo avauskympin aikana.

Liverpoolin Divock Origi kavensi heti tauon jälkeen, mutta 57. minuutilla Marco Reus näytti ratkaisevan ottelun 3-1-maalillaan.

Liverpoolista kuitenkin Philippe Coutinho käynnisti kirin, minkä täydensivät topparit Mamadou Sakho ja Dejan Lovren osumillaan. Lovrenin maali syntyi 91. minuutilla.

– Muistutin pelaajia tauolla siitä, kun Liverpool oli 0-3-tappiolla Mestarien liigan finaalissa AC Milania vastaan. Tämä [kotipyhättö Anfield Road] on suurien jalkapallohetkien paikka. Tämä oli erityistä, Klopp kommentoi BBC Sportille.

Liverpool voitti keväällä 2005 Mestarien liigan nousemalla kolmen maalin takaa tasoihin tauon jälkeen ja kaatoi AC Milanin lopulta rankkareilla.

– Tarvitsimme kolme maalia ja sanoin, että vaikka se ei todennäköistä, sanoin sen olevan mahdollista. Kaikki näkivät, että jotain tapahtui stadionilla. Sen pystyi tuntea, kuulla ja haistaa. Lopputulema oli mahtava, tunteellinen ja kaikkia mahdollista. En unohda tätä iltaa koskaan. Nyt meidän pitää jatkossa tehdä tällaisia temppuja useamminkin.

Kolme muuta Eurooppa-liigan välieräjoukkuetta ovat Shakhtar Donetski, Villarreal ja Sevilla.