Middlesbrough ja Brighton ovat pelanneet 1-1-tasapelin Championshipin päätöskierroksen ottelussa.

Christian Stuani teki Middlesbrough’n maalin. Dale Stephens tasoitti toisella puoliajalla. Sama mies otti kuitenkin hetkeä myöhemmin suoran punaisen kortin ruman taklauksen vuoksi, ja Brighton joutui pelaamaan yli puoli tuntia alivoimalla.

Joukkueet päätyivät sarjataulukossa tasapisteisiin mutta Boro sijoittui Championshipin kakkoseksi maalieron myötä. Se tarkoittaa, että seura palaa Valioliigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Championshipin voittoa juhli Burnley, joka kukisti tänään Charltonin 3-0. Joukkue oli jo aiemmin varmistanut nousun Valioliigaan.

Middlesbrough’n ja Brightonin välinen ottelu herätti etukäteen paljon huomiota myös sen takia, että kyseessä oli taloudellisesti merkittävä tapahtuma. Asiantuntijayritys Deloitte arvioi BBC:n mukaan, että nousu Valioliigaan ensi kaudeksi tuo vähintään 170 miljoonaa puntaa.

Brightonilla on vielä mahdollisuus nousta pääsarjaan, mikäli se selviytyy voittajana pudotuspeleistä, joihin osallistuu neljä joukkuetta.