Roberto di Matteon Aston Villa -sopimuksen myötä Englannin kakkostasolla Championshipissa on kaksikin manageria, jotka ovat juhlineet Mestarien liigan voittoa päävalmentajina.

Di Matteo teki tempun Chelsean kanssa keväällä 2012, ja toinen voittajavalmentaja on Newcastle-luotsi Rafa Benitez, joka juhli Euroopan ykköspystiä Liverpoolin kanssa vuonna 2005.

Championship on tässä tilastossa rinta rinnan Valioliiga-seurojen kanssa, joissa on niin ikään kaksi Mestarien liigan voittanutta valmentajaa: Manchester Cityn Pep Guardiola ja ManU:n Jose Mourinho.

Manchesterin jättien luotsit toki ovat kumpainenkin juhlineet Mestarien liigan voittoa kahdesti aiemmin urallaan: Guardiola Barcan kanssa vuosina 2009 ja 2011, Mourinho ensin Portossa 2004 ja Inter Milanissa 2010.

Championship on kuitenkin mestarivalmentajien vertailussa parempi kuin Bundesliigan, Ligue 1:n ja Serie A:n seurat yhteensä. Näissä kolmessa huippusarjassa valmentaa vain yksi Mestarien liigan voittanut mies – Bayern Münchenin komentoonsa kesällä ottava Carlo Ancelotti, joka on juhlinut pokaalia jopa kolmesti (AC Milanissa 2003 ja 2007 sekä Real Madridissa 2014).

BBC Sport

@BBCSport
There are as many Champions League-winning bosses in the Championship as the Premier League: bbc.in/1UzGbLr

Squawka

@Squawka
Champions League winning managers next season:

In the Championship: 2

In Ligue 1, Serie A & Bundesliga combined: 1

Squawka Live

@Squawka_Live
OFFICIAL: Aston Villa have appointed Roberto Di Matteo as their new manager.