EM-kisoissa on saatu jo kolme puolivälieräjoukkuetta selvillä 1. pudotuspelikierrokselta, kun Puola, Wales sekä Portugali ovat jo varmistaneet paikkansa maanosan kahdeksan parhaan joukkueen joukossa.

Menneellä seurajoukkuekaudella pinnalle nousi huippumenestyviä seuroja, jotka uivat viime vuosina menestysjoukkueita yhdistävää pallonhallinta-aatetta vastaan. Parhaiten tiiviin puolustuksen ja nopeat vastaiskut yhdistävää peliä toteuttivat Valioliigan yllätysmestari Leicester sekä Atletico Madrid, joka taisteli viime metreille sekä Espanjan liigan että Mestarien liigan voitosta jääden kuitenkin niukasti ilman pokaaleita.

Jalkapallon EM-turnauksessa suursuosikeilla puolestaan ja yhteisenä nimittäjänä pallonhallintamäärät, josta kertoo omiaan hallintaprosenttien lisäksi myös korkeat syöttöprosentit, kun palloa siirrellään aktiivisesti lyhyillä syötöillä pelaajalta toisille.

Syöttöprosenttitilaston kärjessä ovat Espanja (90 %) ja Saksa (88 %), ja myös Englanti, Portugali, Belgia ja Ranska ovat seitsemän kärjessä.

Pallonhallintatilastossa kahden kärki on samana, mutta järjestys vaihtuu: Saksa (66,5 %) on ykkönen ja Espanja (63,7 %). 55-58 prosentin pallonhallintaan yltävät myös Englanti, Sveitsi ja Portugali, ja Ranska ja Belgia ovat tilaston seuraavat.

Sunnuntaina pelataan taas kolme neljännesvälierää. Otteluohjelman ja tuoreimmat EM-uutiset löydät täältä.

Squawka

@Squawka
Highest pass accuracy at #EURO2016:

#ESP (90%)
#GER (88%)
#SUI (86%)
#ENG (86%)
#POR (84%)
#BEL (84%)
#FRA (83%)