© Kuva: Getty Images

Espanjalaislehdessä kova toive: Englanti suljettava EM-kisoista – ”Pysykööt saarellaan”

Espanjalaislehti AS:n toimittaja Alfredo Relano ilmaisee lehden sivuilla turhautumisensa Englannin fanien käyttäytymiseen Marseillen kaduilla.

Relanon mielestä englantilaiset fanit ovat jo pitkään olleet häpeäksi lajille, ja tapahtumat Marseillen kaduilla ennen eilistä Englanti-Venäjä-ottelua todistavat taas sen.

Espanjalaiskirjoittajan mukaan Englantia pitää rangaista lujaa, jotta huliganismi saadaan kuriin. Relano kertoo, että hänen mielestään Englanti voitaisiin sulkea kisoista. Toimittaja muistuttaa Heyselin tragediasta, jonka jälkeen englantilaisseurat suljettiin viideksi vuodeksi pois eurooppalaisista kilpailuista. Relanon mielestä tuo rangaistus onnistui pienentämään ongelmaa, joka on taas palannut.

Sosiaalisessa mediassa englantilaiset ovat ihmetelleen Relanon näkökulmaa, koska siinä ei mainita lainkaan eilisen Venäjä-ottelun ikäviä tapahtumia. Osa Venäjän faneistahan hyökkäsi ottelun päätyttyä katsomossa englantilaisten kimppuun.

Relanon näkemyksen mukaan eilinen peli lähinnä osoitti, ettei Englannilla ole paljoakaan pelillistä annettavaa kisoissa. Hän päättää kolumninsa ehdotukseen.

– Valokeila on nyt (pelillisesti) torstaisessa Englanti-Wales-ottelussa. Suosittelen heitä pelaamaan ottelun omalla saarellaan. Ja he voivat pysyä siellä.

 • VonDali

  Kyllä. Jos tullaan riehumaan ja chanttaamaan ”haistakaa v*ttu Eurooppa”, niin aivan hyvin voivat pysyä siellä saarellaan. Sama koskee venäläisiä, joita tämä ”gayrooppa” niin kovin ahdistaa, pysykööt siellä paratiisissaan kun eivät kuitenkaan osaa käyttäytyä.

  • HarriP

   Britit tuon aloitti, kaduilla jahdattiin yksittäisiä venäläisiä ja ne joutui rautaputkin puolustautumaan juoppohulluja brittejä vastaan joita oli satoja.

   http://en.as.com/en/2016/06/12/opinion/1465690655_356432.html

   • VonDali

    Sinä se näyt kiertämässä joka puolella puolustelemassa venäläisiä 😀 Juu apinoita ovat kumpikin osapuoli, ihan yhtälailla.