Kroatia järjesti pienen yllätyksen, kun se kaatoi alkulohkon päätösottelussaan Espanjan ja nousi lohkovoittoon.

Se tarvitsi voiton Espanjasta ja pystyi siihen, kun se nousi tappioasemasta ohitse.

Alvaro Morata vei ensin Espanjan johtoon, mutta aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Nikola Kalinic iski tasoituksen heikosti tilanteessa pelanneen kaksikon Sergio Ramosin ja David De Gean ohitse.

Ramos itse oli jälleen valokeilassa toisella jaksolla, kun hän hukkasi heppoisesti tulleen pilkun.

Kroatia antoi kovaa myrkkyä myöhemmin, kun Ivan Perisic iski Kroatian johtoon.

Tästä Espanja ei toipunut ja näin Kroatia otti lohkovoiton lopputuloksen oltua 2-1.

Tämä tiesi sitä, että hallitseva EM-mestari Espanja joutuu tuskaisen jatko-ohjelman pariin. Se joutuu nyt vaikeammalle puolelle kaaviossa, missä ensimmäisenä sille vastaan tulee varmasti Italia. Mikäli se Italiasta selviää, jatkossa vastaan saattaa hyvinkin tulla Saksaa, Ranskaa ja Englantia.

EM-kisataulukot löydät erikoissivustoltamme täältä!