Saksa onnistui kuin onnistuikin etenemään välieriin, kun se kaatoi Italian rangaistuspotkukilpailun jälkeen EM-kisojen puolivälierissä.

Johtoon Saksan vei toisella puoliajalla Mesut Özil. Italia tuli kuitenkin tasoihin, kun Saksan tähtipakki Jerome Boateng hölmöili.

Boateng syylistyi käsivirheeseen ja näin pallo laitettiin pilkulle. Eikä siitä Leonardo Bonucci epäonnistunut.

Kun 120 minuutin jälkeenkin tilanne oli 1-1, edettiin rangaistuspotkukilpailuun.

Siellä nähtiin lukuisia erittäin huonoja yrityksiä, mitkä herättivät naurua sosiaalisessa mediassa.

Saksa oli jo välillä ahdingossa, mutta se nousi lopulta sieltä voittoon ja eteni välieriin.

Samalla se teki historiaa, sillä aiemmin se ei ollut koskaan voittanut Italiaa arvokisatasolla.

Välierissä Saksa kohtaa joko Ranskan tai Islannin.

EM-kisataulukot näet erikoissivustoltamme täältä!