HJK palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen, kun RoPS kaatui Sonera Stadiumilla maalein 2-1. HJK:n sankari oli jälleen kerran kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos.

Helsinkiläisten tuska näytti jatkuvan, kun RoPS karkasi ensimmäisen puoliajan 34. minuutilla 0-1-johtoon. Eetu Muinonen ampui upeasti volley-potkulla pallon oikeaan alakulmaan.

Taye Taiwo teki loukkaantumisen jälkeen paluun HJK-paitaan ja oli rakentamassa raitapaitojen tasoitusta ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Taiwo antoi nappikeskityksen maalin eteen, jonka Morelos puski varmasti sisään.

HJK painosti toisella puoliajalla vahvasti ja painostus palkittiin 84. minuutilla, kun Morelos kaadettiin rankkarialueella. Neljättä otteluaan HJK-paidassa pelannut Akseli Pelvas ampui rankkarilta kauden kolmannen osumansa ja siirsi Klubin johtoon.

– Hemmetin tärkeä voitto. Vaikeimman kautta mentiin, mutta kolme pistettä on tärkeintä, Pelvas kommentoi ottelua ISTV:n haastattelussa.

Voiton myötä HJK piti sarjatulukossa kärkipaikan, kun IFK Mariehamn pelasi FC Interin kanssa kotonaan 1-1-tasapelin. HJK johtaa sarjaa kolmella pisteellä, mutta ahvenanmaalaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.