Hallitsevan Valioliiga-mestari Leicesterin alkukausi on ollut odotetun hankala. Harva uskoi, että Leicester pystyisi todenteolla puolustamaan mestaruutta, mutta kauden alku on silti mennyt selvästi alakanttiin. Siitä kertoo myös Leicester-tähtien Riyad Marhezin ja Jamie Vardyn otteet.

Viime kaudella uskomattoman kauden pelannut Mahrez on ollut kuin varjo entisestään. Eikä ole kovin kaksisesti mennyt myöskään tuulennopealla Vardylla. Ja mikä pahinta, parivaljakon yhteispeli on ollut suorastaan surkeaa.

Mahrez on onnistunut Valioliigassa viimeiseen 365 minuuttiin syöttämään vain kerran Vardylle. Koko kaudella Mahrez on onnistunut syöttämään joukkuetoverilleen yhdeksän kertaa. Vertailuna viime kauteen, Mahrez oli tässä vaiheessa kautta tarjoillut jo yhdeksän maalintekopaikkaa Englannin maajoukkuehyökkääjälle.

Maalinteko on taas tuottanut suuria vaikeuksia Vardylle, joka elää nopeista pystysyötöistä. Vardy on tehnyt Valioliigassa vain kaksi maalia. Mahrez taas on onnistunut tekemään pelitilannemaalin viimeksi elokuussa.

Leicester on sarjassa vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Leicester-manageri Claudio Ranierin pitäisi pikaisesti saada tähtipelaajiensa yhteispeli toimimaan, tai muuten mestaruuskrapula saattaa lyödä pahasti kasvoille kauden lopulla.

Huomioitavaa on kuitenkin se, että Mestarien liigassa Leicesterillä on kulkenut. Leicester porskuttaa ennalta heikomman G-lohkon kärjessä tappioitta. Tiistai-iltana Leicester voi varmistaa jatkoonpääsyn, kun se kohtaa kotikentällään Club Brüggen. Brügge on yhä ilman pisteitä lohkon peränpitäjänä.

Lähde: The Guardian