Bundesliigaa sensaatiomaisesti johtavan RB Leipzigin urheilutoimenjohtaja Ralf Rangnick ampuu kovilla. Hän nimittäin väittää, ettei tekisi sopimuksia Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kanssa.

Leipzig on aloittanut kauden loistavasti ja johtaa liigaa kolmen piteen erolla Bayern Müncheniin. Joukkue on poikkeuksellisen nuori, sen keski-ikä on 23 vuotta. Seuran ideologia on hankkia vain nuoria pelaajia ja laittaa vanhempia kilometritehtaalle.

Sportskeeda kysyi Rangnickilta, olisiko hän valmis ostamaan Lionel Messin, 29, tai Cristiano Ronaldon, 31?

– He ovat liian vanhoja ja kalliita meille. Muutenkin olisi absurdi ajatus, että he pystyisivät sopeutumaan meidän systeemiimme.

Tähtipelaajien sijaan Leipzig hankki kesällä 19-vuotiaan Oliver Burken Nottinghamista ja 21-vuotiaat Naby Keitan Salzburgista ja Bernardon Austria Wienistä.

– Meillä on koko liigan nuorin ja kokemattomin joukkue.

Seuran omistaa Red Bull, mikä on aiheuttanut kritiikkivyöryn. Mutta kuten hankinnoista näkee, ei Red Bull ainakaan rahalla seuraa rakenna.

– Kun uusi joukkue ilmestyy areenoille, muiden seurojen fanit näkevät sen uhaksi ja viholliseksi. Niin kävi Hoffenheimillekin, kun olin siellä. Meitä vihattiin jo 2. Bundesliigassa, mutta vielä enemmän, kun nousimme Bundesliigaan. Mutta kun voitimme Bayern Münchenin ja olimme kärjessä, meistä alettiin pitää.

– Nytkin alkaa jo löytyä ihmisiä jopa Leipzigin ulkopuolelta, jotka ajattelevat, että olemme ansainneet menestyksemme, Rangnick sanoo