Helsingin IFK valmistautuu kovaa vauhtia tulevaan Veikkausliigakauteen. HIFK:n Mukana on harjoitellut tukku nuoria pelaajia, jotka ovat tehneet päävalmentaja Antti Muuriseen vaikutuksen.

Suurin osa nuorista ovat HJK:n organisaatiossa pelanneita vuonna 1999 syntyneitä lupauksia. Muurinen kuitenkin kiistää, että pelaajia olisi ehdoin tahdoin houkuteltu kilpailijan riveihin.

– Korostan, että emme ole ”värvänneet” heitä, vaan heidän vanhempansa ovat ottaneet meihin yhteyttä. Kakkosvalmentajani Mikko Eskelinen valmensi heitä aikoinaan junioreissa HJK:ssa. Kyseessä oli poikkeuksellisen lahjakas ikäluokka, Muurinen kertoi Veikkausliigan nettisivuilla.

– Nämä nuoret ovat aivan älyttömän taitavia. Tommi Jyry, jos nyt mainitsen yhden nimen, täyttää ensi vuonna vasta 18 vuotta ja on todella lahjakas.

HIFK:lla on edessä tiukat ajat taloudellisesti, mikä vaikuttaa myös suoraan joukkueen rakentamiseen.

– Joulukuun kuudessa harjoituksessamme on käynyt noin 30 pelaajaa ja nyt on meidän paikkamme pohtia. Ensin mietimme, ketkä jatkavat viime vuoden joukkueestamme. Menemme tiukka taloutemme edellä, joten meidän pitää miettiä mihin budjettimme riittää uusien pelaajien osalta, Muurinen sanoi.

Muurinen korosti yhteistyöseura Gnistanin merkitystä varsinkin nuorten pelaajien kehityksen kannalta.

– Nuorten pelaajien kannalta ehdoton vahvuutemme on, että teemme läheistä yhteistyötä Ykköseen nousseen Gnistanin kanssa. Katsastamme pelaajia yhdessä heidän valmennusjohdon kanssa. Lisäksi meillä on joukkue A-junioreiden SM-sarjassa, Muurinen muistutti.